zambesc.com RSS Feed

Nokia N97 firmware v2.0

Cateva impresii dupa ce am update de firmware.
In primul rand, pe Windows 7, la un moment-dat s-a intrerupt si a trebuit sa o ia de la inceput. Ca si cand as fi deconectat eu telefonul in timp ce isi facea upgrade-ul. M-am panicat putin, pentru ca acolo scrie clar: nu deconectati telefonul in timpul upgradeului.
Ca sa nu mai zic ca nici Nokia Software Updater nu vroia sa se instaleze pe Windows 7. A mers doar dupa ce am umblat la setarile lui de compatibilitatea.
In fine, deviez de la subiect.

Chiar daca upgradeul s-a facut cu ceva emotii, pana la urma totul a fost bine.

Incep cu partile proaste. De fapt una singura am descoperit pana acum. Dupa update casutele alea din ecranul principal (habar nu am cum le zice) s-au resetat. Adica imi apareau chestiile standard. Si mi-a luat ceva pana am adaugat ce imi place mie.
Cam asta a fost negativ.

La capitolul „de bine” au aparut mai multe chestii:
– bateria tine mai mult. As putea spune mult mai mult
– scrolul se face mai cursiv. Iar la contacte, in timp ce navighezi pe acolo, iti arata si litera la care esti. Printr-o litera mare pe ecran.
– au adaugat si un Search. Bine, poate era dinainte dar nu il descoperisem eu. Insa e foarte bun. Pentru ca poti sa cauti prin orice. De la contacte la fisiere video
– am impresia ca au schimbat si cateva iconite (in special la fisiere audio). Acum parca sunt mai stilizate.

Daca mai descopar si alte imbunatatiri, o sa revin. Oricum, pentru cine are un Nokia N97 recomad update-ul. Mai ales ca tot procesul e foarte simplu si relativ rapid.
Si nu uitati, intotdeuna faceti back-up inainte de update.

, ,
2 Comentarii
 1. Sandru :

  A zis pe data de 6 noiembrie, 2009

  Normal ca widget-urile de pe ecran nu au ramas, back-up restore, si gata.

 2. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 6 noiembrie, 2009

  De ce normal? Ca restul setarilor au ramas. tongue

  In fine, mi-am adaugat eu rapid ce aveam nevoie.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*