zambesc.com RSS Feed

Ne reglam amabilitatea si in functie de profit

Astazi am demarat procedura de transfer a unui numar de telefon dintr-o retea in alta. M-am prezentat la un magazin Orange unde am fost imediat interpelat de o domnita extreme de prezentabila. Cand a auzit ca este vorba de un transfer, a devenit toata lapte si miere. M-a invitat imediat la un birou alturat, cum insa i-am prezentat toate detaliile, adica ca e vorba de o cartela si nu abonament, parca s-a prabusit ceva peste frumoasa de la Orange.

Vocea s-a schimbat, ba chiar se simtea un oarecare regret pentru ca a raspuns cu promptitudine solicitarii mele. Pana la urma domnita si-a facut treaba, ajutat de colegi, ce-i drept. Insa ca si client am simtit oarece diferenta de amabilitate, la inceput si dupa ce s-a aflat ca nu vreau abonament.

Problema nu e una izolata, se intampla foarte des. Mai sunt si situatii cand ,, relatia ” cu clientul se schimba imediat ce s-au incasat banii. De parca banii declanseaza un sistem care transforma amabilitatea in ostilitate. Si toate acestea intr-un interval de timp foarte scurt, minute, secunde. O fi scump sa fii amabil ? Creste factura la current, sau se uzeaza dantura..Habar nu am care e cauza, insa problema e una frecventa si la toate nivelurile.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*