zambesc.com RSS Feed

Ne plac casele mici dar cand le construim le facem cat mai mari

Mai toata lumea lauda si se mira cat de frumoase sunt casutele mici. Cand vine insa vorba de a face o alegere, mai toti aleg sa construiasca sau sa cumpere ditamai hardughia. Si nu vorbesc de familii numeroase, acestea mai timpul locuiesc in case mici. O fi sindromul ,, Casa Poporului ” sau sechele din trecut cand majoritatea stateau in camere de bloc mici, iar acum se razbuna si vor sa doarma in 3 camere deodata. Sau pur si simplu vrem sa aratam la prieteni, vecini, cat putem noi sa construim.

Traim pentru ce cred altii despre noi

Alegerea unui model de casa, marimea acesteia poate spune multe despre o persoana. Si totusi undeva in subconstient exista altceva. Daca ar fi sa ii punem pe toti cei cu case mari sa aleaga dintr-o gramada de modele de case ceea care le place cel mai mult, mare parte din ei ar alege, casute mici, rustice, casute din poveste. In realitate insa au ales altceva. Si aceasta pentru ca statutul nu le-ar permite asa ceva. Adica ce ar fi spus vecinii daca imi faceam o casa din lut si lemn..ca nu am bani, sunt sarac, etc.

Acesta problema o avem si la alte capitole, deja bine cunoscuta risipa de sarbatori. Mese imbelsugate, sa fie de toate, de parca in alte zile nu am manca tot cu o lingura. Mancam pana vomitam, sau pana ne pocneste un mat. Subiectele par fara legatura dar in realitate toate aceste aspecte creioneaza indivizi, comportamente, ba chiar se resfrang asupra arhitecturii si a tot ceea ce ne inconjoara.

,, Sindromul casa mare”, nu este unul izolat, mai toata Europa de Est se confrunta cu asa ceva. Problema, intrebarea e cand va trece boala?..Trece boala sau ne intrecem pana transformam Romania intr-un tinut cu case ale poporului.

, , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*