zambesc.com RSS Feed

Medalia de Onoare. Filmul standard romanesc

Pentru cine are chef sa vada Medalia de Onoare, am sa va fac o scurta prezentare. In 2-3 propozitii.
Asa. Filmul asta e standard, nu e cu nimic diferit de alte filme romanesti. Cuvantul de baza, realitatea. Realitatea dusa putin la extrem.

Eu asta vad cam in toate filmele romanesti. Se prezinta, intr-un mod destul de realist, o frantura din viata unui om. Realist dus la extrem, de multe ori spre fantastic.
Si pentru mine e plictisitor. Adica, daca traiesti in Romania, ce arata astia in filme vezi zi de zi. E plictisitor. E ca si cum te-ai uita la film si ai vedea o inregistrare cu ce ai facut tu azi.
De aia mie majoritatea filmelor romanesti mi se par o porcarie. Sunt prea realiste, prea banale.

Si de aia filmele romanesti sunt apreciate in afara, obtin premii. Alora le plac, ca ei nu traiesc zi de zi secventele din film. Pentru ei e ceva nou, inedit.
Pentru mine, ca roman, filmele romanesti sunt foarte plictisitoare.

, ,
4 Comentarii
 1. un Dan :

  A zis pe data de 15 decembrie, 2010

  Sunt total de acord cu ce ai scris. Romanii sunt un specimen aparte. Trebuie sa lupte, sa insele, sa minta, sa dea spaga, sa se milogeasca in fiecare zi, pentru a realiza ceva… De aceea filmele despre noi sunt interesante, iar acest trailer cuprinde exact ceea ce am enumerat mai sus.

 2. roxana :

  A zis pe data de 15 decembrie, 2010

  Daca am avea si noi bugete de cateva milioane de $, cred ca am avea filme destul de bune…

 3. Ana :

  A zis pe data de 15 decembrie, 2010

  nu cred ca ma duc sa-l vad pare prea boring…

 4. Bogdan :

  A zis pe data de 15 decembrie, 2010

  Andrei, filmele romanesti mi se par foarte bune. Adica astea de acum. Ca cele cu comisarul Moldovan sunt prea comerciale(adica sunt filme asa si asa, nici bune, nici rele). Insa cele de acum sunt adevarate capodopere.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*