zambesc.com RSS Feed

Masinile mai vechi vor face ITP-ul mai des

Din 2018 se schimba regulile in ce priveste verificarea tehnica a masinilor. Legea va intra in vigoare din 20 mai 2018 si va impune ca masinile mai vechi de 12 ani sa fie verificate anual din punct de vedere tehnic. Nu e o masura rea, absurda… Desi cred ca problema e in alta parte, era mai ok ca guvernantii sa se concentreze pe corectitudinea cu care se fac inspectiile tehnice.

Pana la urma o masina pregatita ok nu ar trebui sa aibe probleme timp de doi ani. Cu vizita anuala nu se va schimba nimic, doar cei care fac ITP- ul isi vor rotunji veniturile. Momentan in majoritatea atelierelor care fac verificari tehnice drumul este liber. Adica contra a ceva, masina trece mai ca gasca prin apa.

Cu alte cuvinte numarul ,, gastelor ,, din trafic va fi acelasi. Innoirea parcului auto nu se face in acest mod si pana la urma atat isi permit majoritatea romanilor. Si nu doar romanii, daca mergem in vest vedem multe masini vechi, ba chiar exista orase unde nu gasesti un Q7 sau un Mercedes nou. De exemplu in Slovacia sau in Cehia, nu vezi masini de lux ce se gasesc la noi in orice sat prapadit. In schimb vezi masini mai vechi, in stare buna, vezi sosele si alte cele.

E posibil totusi ca legea care va intra in vigoare sa fie una bine gandita. Adica daca se circula prin gropi, trebe mers mai des la service. Da, e logica solutia in acest caz. Doar ca in felul acesta daca nu facem sosele o sa trebuiasca sa facem ITP-ul la 3-4 luni pe viitor.

Un Comentariu
  1. Chirita :

    A zis pe data de 5 ianuarie, 2018

    Nu le dati idei legiutorilor,ca mai repede faci tu itp la 3-4 luni decit sa asfalteze ei


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*