zambesc.com RSS Feed

Maramuresul bolnav

Nu este vorba de vreo gripa sau pesta. Situatia este mult mai grava. Pare se ca lumea a orbit in masa, ba mai mult unii parca nici nu aud. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, insa Maramuresul se duce de rapa. Tot ceea ce inseamna Maramures, farmecul acestor locuri se duce pe apa sambetei. Si nu e vorba de nu stiu ce eforturi materiale ca acest lucru sa nu se intample. Nu, e nevoie de un pic de bunavointa…Nu mai ardeti casele vechi, nu mai vindeti afara casele vechi, daca tot le vindeti.

In urma cu doi ani exista gospodaria din imaginea de mai sus. Chiar daca acoperisul nu era cum trebuie, cladirea exista si era bine conservata.

Astazi e cenusa, maine va rasari o balarie cu inox si termopane in loc.

Halal evolutie..Unii inca nu inteleg ca trecutul e si el viitor.

2 Comentarii
  1. Davids :

    A zis pe data de 8 octombrie, 2018

    Casa era in Leordina ?

  2. DePop :

    A zis pe data de 8 octombrie, 2018

    Da, Leordina, printre ultimile case…Povestea e in tot Maramuresul…E ceva general.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*