zambesc.com RSS Feed

La rascruce de timpuri sau diviziunea societatii

Din cand in cand, adica la cateva sute sau milioane de ani se intampla ceva. O schimbare majora care imparte si desparte speciile. Daca acum mult timp unii au iesit din apa, altii au ramas sa inoate mai departe. Altii s-au dat jos din pom, iar unii au continuat sa sara din pom in pom si asa mai departe. In aceste vremuri traim o astfel de ,,rascruce” , ce-i drept ceva mai izolata decat exemplele de mai sus.

Astazi unii aleg cea mai mare masina, altii cauta bicicleta. Unii construiesc palate de nu se mai opresc , altii se simt bine in cea mai mica casuta de lemn. Chiar daca nu pare, dar lumea se ,, desparte”, se cerne neghina de grau.

Cine e graul si cine este neghina ?

Probabil va ganditi ca e vorba de bogati si saraci. Nu . Cunosc oameni bogati care se multumesc cu putin si saraci care locuiesc in chirie, dar platesc rate la cea mai scumpa masina. Pana la urma nu este relevanta situatia financiara, ,, bogatia” interioara si-o traieste fiecare cum doreste. E grav insa atunci cand interiorul este gol. Iar eu aici vad neghina. Situatia actuala o vedem cu totii si o luam ca atare. Ceea ce ma pune pe ganduri foarte serios e ce se v-a intampla pe viitor. Vom ajunge sa fim vreo doua sau trei categorii mari de romani ?

Cei care au palate, cei care aspira la palate dar nu le au si cei care se multumesc cu bucuria de-a trai simplu si in armonie cu natura, poate intr-o casuta veche, pastrand traditia si lucrurile frumoase care candva bucurau pe oricine. Astazi insa mai rar vezi astfel de lucruri. Se mai intampla sa vina cate un strain si sa ne deschida ochii. Printul Charles e unul dintre ei, in trecut nu aveam nevoie de asa ceva, stiam ce e bine si ce e rau pentru viitorul nostru.

Nu cer sa infiintam academii de instruire sau scoli care sa ne invete cum sa traim in armonie cu natura. Insa ceva ar trebui facut, altfel dispare tot. Si cand spun tot, ma refer la casele vechi din Maramures, Bucovina, conacele de prin Transilvania si nu numai. Toate se duc, iar de intors nu se vor mai intoarce. Un exemplu local este si Casa Florarului din Timisoara…este gata, praf si pulbere.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*