zambesc.com RSS Feed

La ocazie

Cuvantul ocazie are multe intelesuri, depinde de context, in general cand il citim/auzim ni se ,, aprinde’’ un beculet care ne trezeste pofta de cumparaturi. Astazi insa nu e vorba de asa ceva. Ci de oamenii care stau pe marginea drumului facand cu mana in speranta ca ii va lua cineva. Nu am nimic cu acest mod de deplasare, am facut si eu autostopul de mai multe ori. Insa niciodata pe autostrada, adevarul e ca nici nu aveam unde…de unde autostrada.

Astazi fiind plecat prin Bucuresti, de dimineata am avut prilejul sa zaresc pe marginea autostrazii Pitesti – Bucuresti plin de autostopisti. Initial a fost un soc, am crezut ca s-a intamplat ceva, nu stiam ce sa fac: avarii, frana…Pana la urma m-am linistit, era plin de oameni care stateau la ocazie. E prima data cand vad si cred ca suntem oarecum unici la acest capitol, poate or mai fi prin est, dar in vest sigur nu sunt.

Ar fi interesant de stiut ce spun nemtii, italienii despre aceasta practica pe autostrada.

, ,
11 Comentarii
 1. mona :

  A zis pe data de 11 martie, 2013

  nu am facut niciodata autostopul, mi-a fost frica! aveam o colega in liceu care mergea zilnic la ocazie, pana s-a mutat in oras. ca fata trebuie sa ai mult curaj sa faci autostopul, eu una nu as indrazni!

 2. Ana- :

  A zis pe data de 11 martie, 2013

  wow, eu pana acum destuld e rar am vazut autostopisiti la noi, plus ca mis e pare foarte periculos

 3. Andrei :

  A zis pe data de 11 martie, 2013

  Sunt cam peste tot, insa ma gandesc: cat curaj sa ai sa faci asta??? Si cel ca autostopist si cel care ii ia… Stiu, cand nu ai cu ce si trebuie sa ajungi acasa, dar, totusi…… in ziua de azi sad

 4. Catalin Stoica :

  A zis pe data de 12 martie, 2013

  made in ro.. like allways

 5. nic :

  A zis pe data de 12 martie, 2013

  Sincer nu am mers niciodata asa…dar consider ca la nevoie pana la urma urmei mergi si la ocazie!

 6. Ionut :

  A zis pe data de 12 martie, 2013

  Nu e zi in care sa nu vezi pe cineva facand autostopul la iesirea din Bucuresti. S-au invatat asa si e greu sa le mai schimbi mentalitatea. Ma rog, gresesc cei care ii iau.

 7. Razvan Gavrila :

  A zis pe data de 12 martie, 2013

  Multi nu isi dau seama ca sunt raspunzatori pentru viata acestor autostopisti. In caz de accident acestia raspund penal pentru integritatea pasagerilor si nu cred ca se merita pentru 10-20 de lei.

 8. sal :

  A zis pe data de 13 martie, 2013

  Eu am trait o perioada de timp in strainatate, se mai practica si acolo autostopul dar nu pe autostrazi, adica pe autostrazile din occident nu am observat niciodata acest fenomen. Parerea mea e ca acest fenomen exista si ca in mod sigur are explicatia lui insa daca ar fi dupa mine atunci eu nu as lasa ca acest lucru sa se manifeste si pe autostrazi doar pe celelalte drumuri unde se circula cu o viteza mai redusa.

 9. dePop :

  A zis pe data de 13 martie, 2013

  E normal sa faci autostopul insa nu pe autostrada, in strainatate te-ar ridica imediat…

 10. daniel :

  A zis pe data de 13 martie, 2013

  nici mie nu mi se pare normal autostopul pe autostrada. si, in general, pare primejdios pentru ambii implicati.

 11. gari :

  A zis pe data de 13 martie, 2013

  si eu trec aproape in fiecare seara pe iuliu maniu si e plin si seara de autostopisti , unii care vor la sibiu , unii la Arad . chiar ma intreb cat or sta acolo pana ii i0a cineva


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*