zambesc.com RSS Feed

La hipermarket primesti cat platesti ?

La fel ca toata lumea de pe la oras, grosul cumparaturilor il fac si eu pe la hipermarket. Si aceasta pentru ca nu prea exista alternativa rapida si ok. De exemplu as prefera anumite produse fabricate in Romania sa le iau mai ,, direct”. De exemplu producatorii de branzeturi, lactate se plang mai peste tot in presa ca pretul din hipermarket este minim dublu fata de cat ajunge la ei. In fine tabara cealalta vine cu explicatii ca astea sunt costurile, etc. Insa eu tot nu inteleg un lucru, sau poate chiar doua lucruri; daca toate produsele din hipermarket ar fi la pret dublu fata de cel de achizitie atunci unele produse nu ar avea cum sa se incadreze in costurile de productie. Sau sunt extrem de proaste. Adica daca cumparam painea de la Auchan cea sub un leu, ea in realitate este undeva sub 0,50 bani……..Pai ce paine este asta, ca si nisipul la acelasi gramaj e mai scump ? Iar al doilea aspect, valoarea produsului pe care il cumparam e 50% din cat am achitat, daca cumparam de la magazinul de prezentare al fabricii primeam dublu pentru aceeasi suma.

Eu cred insa altceva, producatorii romanii, in special cei de lactate sunt fraieriti. Produsele lor se vand la pret dublu si cam atat, restul, gen Coca Cola nu patesc asa ceva, la aceste produse nu sunt aceleasi costuri pana ajung la raft ?…. Ca doar nu o sa isi puna niciun hipermarket ados 100% la Coca Cola, nu ca nu ar vrea, dar nu se poate. Cu ciobanii si crescatorii de animale romani le merge..Ca doar Romania este tara tuturor posibilitatilor.

, ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*