zambesc.com RSS Feed

Jocurile cu masini pot fi o solutie pentru disciplina in trafic ?

Sunt sigur ca nu exista sofer in Romania care sa nu fi avut probleme in trafic cu cineva. Si cand ma refer la probleme, nu includ accidentele care in mod normal se intampla fara intentie. Ci ma refer la problemele care sunt faptuite cu intentie. De personaje care nu cunosc regulile de circulatie, duc lipsa acuta de bun simt, sau pur si simplu traiesc, respira doar daca ies in fata cu ceva. Probabil unii au nevoie de tratament, altii de camasa alba cu maneci care se leaga la spate. Iar altii au nevoie sa isi consume cumva energia. Pentru cei din urma cred eu ca ar exista o solutie.

Domnilor soferi daca nu rezistati sa stati la semafor, sa nu clacsonati, sa nu taiati calea cuiva, pai atunci inainte de-a va urca la volan jucati un joc la calculator. Evident nu orice joc, ci unul cu masini. E plin netul de jocuri cu masini. Acolo puteti exersa de toate, viraje, viteza, intoarceri, ba chiar sa busiti masina. Sigur nu va costa nimic, si nici nu va pierdeti permisul. Iar dupa ce v-ati calmat urcati la volan si mergeti si voi normal.

Nu stiu daca pana la urma aceasta e solutia, insa cand vine vorba de trafic problemele sunt tot mai grave de la o zi la alta. Daca acum cativa ani existau orase intregi unde inca se circula civilizat, in ziua de astazi in cel mai izolat catun dai peste unul care vrea sa te depaseasca in timp ce isi are degetul mijlociu scos afara la aerisit. Iar ceea ce este mai grav ,, pilotii automati” nu au un tipar, te poti astepta la ,, urari de bine ” la tot neamul de la batranele sau de la o doamna distinsa cu biblia in mana. Unii pur si simplu cum pun mana pe volan se transforma, de parca sunt la un interviu de angajare pentru sefia iadului.

Sau toate astea or fi de la caldura ? Iar iarna de la frig happy .

, ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*