zambesc.com RSS Feed

Joc in doi sau solo

Pe vremuri succesul unei actiuni, fie ca vorbim de distractie, fie de munca, presupunea o activitate in minim doi. Vorba cantecului, si nu ma refer la piesa lu’ Velea, ci la versul ; ,, unde-s doi puterea creste ” happy . Astazi insa am impresia ca oamenii au ajuns sa se urasca ceva mai mult. Practic greu vezi o afacere sa functioneze in asociere, sau daca functioneaza nu merge prea mult. Invidia, suspiciunea, darama tot, de la afaceri intre frati pana la prietenii de o viata spulberate intr-o secunda. Zilele trecute cautam un joc pentru un copilas, voiam ceva interactiv, voiam un joc in doi. Pe vremuri mai toate librarile aveau rafturile ticsite cu jocuri in 2, astazi insa mai toate jocurile sunt individuale. Cu alte cuvinte in zilele noastre individul inca din fasa este ,, indreptat” catre versiunea solo.

Nu sunt psiholog sau vreun specialist in dresaj de neuroni, insa am impresia ca in ce priveste educatia se face o imensa greseala. Izolarea, individualismul au fost tot timpul considerate a fi ceva gresit, ba chiar ceva grav. Astazi insa sistemul e astfel ,, organizat” incat copiii sau mare parte dintre ei sunt impinsi in aceasta directie. Iar toate acestea incep de la copilul singur la parinti, jocurile, jucariile individuale. Mai tarziu se continua cu prioritati gen cariera pe primul loc, iar restul nu conteaza. Ca intr-un tarziu sa se ajunga la probleme de cuplu deoarece unul din parteneri sau ambii au fost obisnuiti cu o viata individuala, libertina, lipsa de comunicare, etc.

In acest moment aceasta problema este deja de actualitate, adica avem cupluri cu astfel de probleme. Cele mai multe divorturi au la baza aceasta problema. Iar sondajele spun ca in mare parte femeile sunt cele care nu se pot adapta la un ,, joc in 2 ” happy . Nu stiu daca toate acestea sunt urmarea faptului ca eu nu am gasit un joc in 2 la librarie happy , insa sunt sigur ca astfel de jocuri au un rol important in formarea individului. Mai ales in zilele acestea cand netul e rege suprem in ocupat timpul copiilor.

, ,
Un Comentariu
  1. Seelview :

    A zis pe data de 4 aprilie, 2016

    Se promoveaza intens jocurile pe telefon/tableta, care, majoritatea nu sunt deloc educative pentru cei mici. In magazine gasim monopoly si twister…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*