zambesc.com RSS Feed

Google Academic

Acum am observat ca prin linkurile de pe Google a aparut unul nou: Academic. Dupa ce am dat click pe el, ca na, eram curios ce face, am ajuns la Google Academic

Google Academic

Ce este Google Academic?
Google Academic oferă o metodă simplă de a căuta pe scară largă literatură academică. Dintr-o singură locaţie, puteţi căuta în mai multe discipline şi surse: articole verificate ştiinţific pentru publicare, teze, cărţi, rezumate şi articole de la editori academici, societăţi profesionale, din depozite de articole neverificate ştiinţific pentru publicare, de la universităţi şi de la alte organizaţii academice. Google Academic vă ajută să identificaţi cele mai relevante cercetări din lumea cercetării academice.

Funcţii ale Google Academic

Căutaţi în surse diverse dintr-o singură locaţie convenabilă
Găsiţi articole, rezumate şi citate
Localizaţi articolul complet prin biblioteca dvs. sau pe Web
Aflaţi despre articolele cheie din orice domeniu de cercetare

Cum sunt clasate articolele?
Google Academic urmăreşte să sorteze articolele în modul în care o fac cercetătorii, evaluând textul integral al fiecărui articol, autorul, publicaţia în care articolul apare şi cât de des a fost citat acesta în literatura academică. Cele mai relevante rezultate vor apărea întotdeauna pe prima pagină.

L-am folosit putin, nu gaseam nici un articol scris in romana. Oare chiar nu e nici unul sau nu cautam eu ce trebuie?

,
11 Comentarii
 1. Florin :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  Chiar nu am apucat sa ma uit. FOARTE TARE! Cel putin pentru mine. O sa ma uti sa vad daca gasesc informatii de calitate, sau e doar o selectie incompleta cum e Google Books.

  Multumesc pentru post! UTIL

 2. Edvin :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  Google academic sau mai bine zis scholar.google.com este un motor de cautare pentru literatura de specialitate, el verifica in site-urile cu publicatii termenii cautarii tale si filtreaza orice ce nu are continut academic in el
  Ca si noutate iti pot spune ca nu e deloc nou, eu il folosesc de ani buni deoarece este mai usor decat sa caut pe fiecare site in parte.
  Si cat despre limba romana din pacat nu vei gasi articole de valoare in limba romana, cel putin in domeniul chimie, chiar is revista romana de chimie este in limba engleza daca nu franceza.

 3. Ana :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  Bravo celor de la google, mereu mai inventeaza care ceva happy

 4. year 2004 says hello! :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  bine ai venit in 2004 !

  http://www.google.com/corporate/history.html

  2004 -> October

  We launch the beta version of Google Scholar, a free service for searching scholarly literature such as peer-reviewed papers, theses, books, preprints, abstracts and technical reports.

 5. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  Eu acum am avzut linkul pe Google. i dont know
  Ori era acolo de mult timp si nu l-am observat eu, ori l-au adaugat recent ca sa il promoveze

 6. camelia :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  Multumiri pentru informatia oferita.Sper sa fie de un real folos tinerilor, care sunt in permanenta cautare de noutati pe toate planurile .Felicitari!

 7. ramicori :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  acum am aflat si eu de veste, atat timp cat va fi util va fi cautat.

 8. Hy :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  inutil

 9. Diana :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  E mult mai util în engleză. Pentru că majoritatea articolelor științifice și tezelor oricum sunt în engleză. Mie pentru diverse documentări pentru articole științifice, varianta în engleză mi se pare mult mai bună decât google obișnuit, care în majoritatea cazurilor mă duce la site-ul de cumpărat articole gen Springer.

 10. Gerhald :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  E concurenta pentru referat.ro laughing

 11. miniclip :

  A zis pe data de 23 martie, 2011

  Se pare ca google devine din ce in ce mai bogat in resurse si informatii folositoare pentru utilizatori. Mi-e greu sa cred ca Microsoft, Yahoo si ceilalti mai au sanse sa rastoarne gigantul. Poate Facebook…poatehappy


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*