zambesc.com RSS Feed

Generatia noua plina de boi si vite

Evolutia sau involutia noastra poate fi ,, masurata” foarte bine in mediile unde trebuie sa stam alaturi de alte persoane pe care nu le cunoastem. Mijloacele de transport in comun sunt un astfel de loc. Nu am mai mers cu un mijloc de transport in comun de aproape zece ani. Astazi a trebuit sa iau un autobuz din centrul Timisoarei pana undeva in marginea orasului. In autobuz tineri si batrani, adica preponderent elevi si pensionari. Spre deosebire de acum zece ani, nu am vazut pe nimeni sa cedeze un scaun.

Ba chiar cateva fete s-au ,, luptat” sa obtina scaunul in detrimentul catorva pensionari. Un pustan de vreo 15 ani injura in cel mai spurcat mod, de parca era cu vitele la imperecheat. Iar in vreo doua locuri din autobuz se manca de zor. In una din locatii sigur se rumegau cateva produse marca McDonalds, iar ceva mai incolo o tufa tragea dintr-o shaorma cu de toate. Probabil glicemia era de vina. Si ii cred ca erau flamanzi, la burdihanul 2 in 1, trebuie sa balotezi de doua ori pe ora, altfel, e grav.

In urma cu ceva ani lucrurile nu stateau asa, parca era oarece bun simt. Poate acum se ,, executa ” doar lucrurile indicate. Adica daca pe shaorma nu scrie ca nu se mananca in tramvai, atunci inseamna ca poti. La fel si cu restul, daca nu e ,, oficial” inseamna ca nu e…cu alte cuvinte ,, oficial” nu mai avem cei 6-7 ani de acasa.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*