zambesc.com RSS Feed

Fumatul interzis! Si mai departe ?

Asa, prin diverse locuri vad semne cu Fumatul interzis !. Si ma gandeam (ca si in cazul gadilatului) care e pedeapsa daca incalci aceasta interdictie. thinking

Fumatul interzis

Spre exemplu in tren e clara treaba. In tren fumatul e interzis. Daca te prinde controlorul ca fumezi, teoretic, iti poate da amenda. Am vazut controlori care au dat amenzi calatorilor ce fumau in tren si am vazut controlori care fumau alaturi de ei intre compartimente. In fine, ideea e ca exista o pedeapsa.

Dar daca fumezi, sa zicem in restaurant, exista o pedeapsa pentru asta? Poate sa vina cineva si sa te amendeze? Chelnerul? Sau tot ceea ce pot face e sa te invite afara din local?

Poti sa chemi politia daca cineva fumeaza in loc nepermis? Si daca o chemi, vine sau face misto de tine la telefon? Si daca vine, poate sa faca ceva? Sau vin doar ca sa mai faca miscare?

Intreb si eu de curiozitate, oricum sunt nefumator. big grin

, ,
11 Comentarii
 1. Gerhald :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2011

  Teoretic, amenda e aplicata de Politia Comunitara, care acum e Politie Locala. Da, fumatul trebuie pedepsit, doar ca nu prea exista metodele legale de constrangere.

 2. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2011

  Vorbind teoretic, ca practic stiu ca nu prea se intampla, politia poate amenda pe cineva care fumeaza in loc nepermis? thinking
  Politia Comunitara, Politie Locala, care o fi ea.
  Exista lege? Sau in ce baza te amendeaza?

 3. Leana :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2011

  Dap exista amenzi pentru fumat in locuri publice. Nu sunt sigura daca se dau fumatorului sau directiunii respectivului loc public sau ambilor, dar amenzi exista.

 4. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2011

  O sa caut legea, sa vad cum sta treaba.

 5. Leana :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2011

  Cat despre gadilat … sunt aproape sigura ca nu este considerat o fapta antisociala, asa ca nu vad de ce s-ar pedepsi … pe de alta parte daca din gadilat se ajunge eu stiu? la alunecari si spargeri de capete sau mai stiu eu ce, ar fi pedepsita fapta datorita consecintelor ei … presupun big grin desi de omor din culpa prin gadilat … eu inca nu am auzit big grin

 6. Leana :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2011

 7. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2011

  Am descoperit legea: „Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun”
  Si da, se pare ca exista si exista amanda.

 8. Andrei :

  A zis pe data de 1 februarie, 2011

  Din nou, doar o lege de dragul de a fi data. Nimeni nu o respecta, nimeni nu tine cont de ea. Ce ar trebui sa facem ca sa si fie respectata? O intrebare la care nu cred ca vom primi prea repede raspuns…

 9. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 1 februarie, 2011

  Nici chiar asa, legea se mai respecta.
  Pentru a fi respecta si mai mult cred ca ar trebui o mai mare implicare a oamenilor in problema asta.

 10. adrian-Calarasi :

  A zis pe data de 2 februarie, 2011

  salut.
  sunt in Spania si vreau sazic ca de la 1 Ianuarie nu se mai fumeaza in baruri,restaurante,langa un copil mic chiar daca esti pe strada,in masina, si la 1 km de scoli si gradinite.

  Se respecta aceasta lege noua.Evident ca nu sta politita langa tine sa vada daca fumezi,dar daca te prinde in bar (se fac controale regulat), iti da amenda si tie si barului,asa ca nu te lasa de la inceput barmanul si in al doilea rand nu o faci tu ca persoana .Pe strada la fel nu sta langa tine dar trec masini la fiecare minut, sidaca te vede ca esti cu copil mic de mana si fumezi,o incurci.

  Norocul meu e ca nu fumez.Au scazut drastic clientii barurilor, deoarece nu-si mai bea cafeaua fiindca nu poate fuma.Poti fuma in afara localului,la locuri amenajate.

  Bafta

 11. didina dumitru :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2012

  Doresc sa stiu cine aplica amenzile, deoarece cel desemnat de conducatorul unitatii, nu are chitantier sau pv de sanctionare. In acest caz , cine aplica amenda?
  Care organism este abilitat?


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*