zambesc.com RSS Feed

Fantastic, excelent, magnific, ma inclin, jos palaria

Sunt o persoana extrem de critica, uneori exagerat de critica cu ceea ce se intampla in jurul nostru. Dar astazi trebuie sa recunosc ca am dat peste o stire care m-a facut sa ma inclin si sa imi dau jos palaria. Desi nu port palarie, asta am simtit ca trebuie facut. Nu e vorba de vreo decizie a politicienilor nostri, nici vorba. Cei in fata carora simt ca trebuie sa le ofer respect sunt niste elevi de la scoala Andrei Saguna din Brasov.

E vorba de elevii din clasa a X-a F, care au decis sa adopte o uniforma, si nu orice uniforma. Acestia s-au decis sa vina la scoala in straie populare, adica hainele bunicilor si strabunicilor. Fara Gucci si Armani, doar haine traditionale. Fantastic, nu pot sa spun altceva, poate se vor molipsi si alti tineri si astfel incet, incet vom mai recupera ceva.

7 Comentarii
 1. Shorin :

  A zis pe data de 18 ianuarie, 2014

  Foarte reusita initiativa.
  Am gasit si eu stirea la www. digi24. ro/Stiri/Regional/Digi24+Brasov/Stiri/Sagunistii+au+imbracat+costumele+nationale.

  Noi avem o istorie si o cultura foarte bogata. Prin mai multe initiative de acest gen cred ca am putea sa mai ridicam un pic moralul poporului.

 2. vasile :

  A zis pe data de 18 ianuarie, 2014

  dupa cat imi aduc aminte,in perioada anilor 70-80 erau la mare cautare iile noastre de catre turistele straine cu care se mandreau,oare de ce si copii nostri nu ar putea fi mandrii sa poarte costumele populare ale stramosilor nostri care ne reprezinta?

 3. dePop :

  A zis pe data de 18 ianuarie, 2014

  In zone cum e Bucovina, Maramures si acum vin strainii sa cumpere haine traditiionale, avem lucruri bune…doar ca multi dintre noi isi doresc altceva.

 4. Sebi :

  A zis pe data de 18 ianuarie, 2014

  Este o initiativa care sincer o apreciez si doresc ca tot mai multi tineri sa faca lucruri cat mai originale Romanesti cu putiinta.

 5. Yamasha :

  A zis pe data de 19 ianuarie, 2014

  cat de tare. buna ideea. asa ies si ei in evidentahappy

 6. relansat :

  A zis pe data de 21 ianuarie, 2014

  Intotdeauna am fost pro-uniforme in scoli. Cu atat mai mult cu cat in discutie intervin straiele populare. Cinste lor sau, cum ar spune francezul, chapeaux bas.

 7. Ionut :

  A zis pe data de 26 ianuarie, 2014

  As indrazni sa spun ca acesta este un exemplu de urmat…e prima data cand aflu ca de fapt elevii sunt cei care-si doresc sa vina la scoala in uniforma.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*