zambesc.com RSS Feed

E vremea porcilor ?

Vremurile pe care le traim sunt exclusiv ale porcilor, nu ca am avea porci din belsug in ferme. Importam mai mult ca niciodata de peste mari si tari. Si totusi porcul ne domina viata de zi cu zi. Mai toti tanjesc dupa ciolan, altii se multumesc cu mici, iar o alta categorie sta non stop cu fata in albie. Altfel nu imi explic vocabularul tot mai porcos intalnit mai peste tot. Daca in trecut taiam porcul o data pe an, in zilele noastre avem conlocuitori care taie porcul cand ii taie capul si pe unde apuca.

Cu ceva timp in urma socam strainii cu gratarele de prin cimitire si ma gandeam ca mai mult de atat nu se poate. Insa se poate si mai mult, taierea porcului pe plaja. Ce Ibiza, ce insule private, plaja din Romania sparge toate tiparele… Zilele acestea turistii de pe litoral au avut parte de o supriza inedita, au putut asista la taierea unui porc pe plaja. Toate astea pe ritm de guitat a la Guta. Porcul a fost taiat, parlit si halit live la cort.. Iar daca vreun strain a ramas nedumerit, socat, exista si o explicatie: traditia frate! Da, acesta este cuvantul cu care toti idiotii isi acopera mizeriile si nesimtirea de care dau dovada.

In scurt timp vom incadra la traditie si apucaturile de mai jos :

– parcat pe plaja.
– nisip la malul marii cu chistoace si coji de seminte.
– bataile in trafic.
– gratarele in fata blocului, etc.

Ar fi gresit sa inchei in aceasta nota, speranta exista si oameni exista. Dar totusi numarul porcilor este ingrijorator, asa o fi in ,, vremea porcilor” ? Sau acesta e doar inceputul, iar porcii devin o traditie in Romania ?

,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*