zambesc.com RSS Feed

E bine sa mesteci guma ?

Ori de cate ori dau peste vreo domnita ce pare picata de pe un norisor, imi pun intrebarea de ce s-a inventat guma? Stiu istoria gumei si rostul ei, insa nu pot sa inteleg de ce o femeie frumoasa, eleganta, imbracata cu bun gust, care face o impresie buna la prima vedere, rumega in disperare o guma…. Parca ar fi un joc cu hotii si vardistii in gura ei. Guma la prima impresie parea o fiinta vie pe care domnita in cauza incearca sa o omoare strivind-o intre dinti.

Asta a fost impresia care mi-a facut-o astazi o cucoana care se voia mare femeie de afaceri si incerca sa ma convinga sa semnez un contract. Pentru aceasta domnita guma sigur nu e un lucru bun. Dar se pare ca nu sunt singurul care are acesta parere. Exista cateva pareri avizate care spun ca nu e prea indicat sa exageram cu guma.

Iata si ce efecte poate avea guma de mestecat :

– Guma are multe E-uri
Guma de mestecat va poate imbatrani, urati fata, adica muschii fetei sunt folositi mai mult decat trebuie astfel se vor deforma.
– Deregleaza secretia salivei, toceste dintii.
– Masticatia prelungita poate afecta maxilarul, articulatiile si muschii care sunt folositi la masticatie, ca urmare pot sa apara dureri.
– Deregleaza sistemul gastro intestinal, apar modificari ale tranzitului intestinal.

Efectele pozitive ale gumei de mestecat :

Curata dintii si improspateaza respiratia.

Acesta se pare ca ar fi singurul efect pozitiv, in rest specialistii sustin ca e vorba de speculatii ce tin de marketing.

Guma nu slabeste, ba dimpotriva conform studiilor, cei care mesteca regulat guma nu consuma fructe si au predispozitia in a consuma mancaruri nesanatoase.

, , , , ,
4 Comentarii
 1. Radu-Mihai :

  A zis pe data de 21 ianuarie, 2014

  Pentru reimprospatarea respiratiei folosesc Listerine Pocketpaks Cool Mint. www. amazon. com/Listerine-Pocketpaks-Cool-Mint-Count/dp/B00013TQP6 )

 2. deia :

  A zis pe data de 22 ianuarie, 2014

  Am si eu multe toante la servici care rumega fara incetare, uneori fac galagie cu falcile, dar nu realizeaza.

 3. Iulian M. :

  A zis pe data de 23 ianuarie, 2014

  Unii, din pacate, cred ca mestecand guma e singurul mod de a se spala pe dinti straight face

 4. Ionut :

  A zis pe data de 26 ianuarie, 2014

  Din propria experienta iti spun ca efectele pozitive palesc in fata celor negatice…eu am avut mari probleme stomacale si am fost nevoit sa renunt la obiceiul de a mai mesteca guma.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*