zambesc.com RSS Feed

Despre limba chineza

De fapt, este impropriu spus „limba chineza„, pentru ca nu prea exista asa ceva. Pana recent si eu traiam cu aceasi impresie: in China se vorbeste limba chineza. GRESIT! no talking In China se vorbesc diverse dialecte ce pot fi clasificate drept limbi. E adevarat, folosesc aceleasi caractere, insa sunt total diferite.

Cea mai raspandita limba, care este folosita in nord si in capitala tarii, limba oficiala, este mandarina. Cuvintele sunt scurte, rapide, dintr-o bucata.
A doua limba, folosita in sudul tarii, este cantoneza. Cuvintele sunt mult mai „lalaite” si de obicei contin multe vocale la sfarsitul cuvintelor.

, , ,
3 Comentarii
 1. muzica noua :

  A zis pe data de 4 septembrie, 2009

  Dragutza tipa din clip e pe placul meu dar pacat ca e alta rasa love struck

 2. Cristiana Mirea :

  A zis pe data de 6 septembrie, 2009

  Interesant pentru ca nu stiam ca sunt 3 limbi diferite, eu percepandu-l ca dialecte, oricum, totusi baza tot limba chineza ramane

 3. adidas :

  A zis pe data de 6 septembrie, 2009

  ok dar se inteleg intre ei …chiar daca au dialecte diferite


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*