zambesc.com RSS Feed

De ce se schimba retetele culinare romanesti ?

Nu stiu cate persoane au sesizat, insa gustul mancarii romanesti se tot schimba. Si nu ma refer la schimbarea la gust a ingredientelor. Ci pur si simplu la cantitatea de ingredient folosita. Mai exact raportul dintre ingrediente. Nu e cazul bucatarilor profesionisti, ci al retetelor casnice de zi cu zi. Explicatia e una simpla, in trecut de exemplu se folosea mai putina carne. Astazi insa lumea a inceput sa exagereze, cauzele fiind de ordin financiar, pentru ca ne permitem. Insa in realitate, se pierde la calitate, gust si pana la urma retete de acum sute de ani, in anumite situatii.

Unde sunt sarmalele de alta data ?

Putem spune fara sa exageram ca sarmalele domina topul mancarurilor preferate de romani. In trecut acest produs era dominat in continut de orez, ceapa si carne. Azi mai toate gospodinele monopolizeaza beata sarma cu carne. Foarte multa carne, nu stiu de ce ? Poate pentru ca e buna, scumpa ? Insa retetele presupun combinatii reusite, iar carnea cu varza nu e tocmai pe placul tuturor. Si sigur nu prea mai are gust de sarma. E unul din exemple si aceasta dintr-un sir. Tendinta e sa adugam cat mai multe ingrediente, cat mai scumpe, caci asa vom avea un produs reusit. In realitate, nu e nici pe departe asa. Uneori ,, saracia” unei retete este secretul gustului perfect.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*