zambesc.com RSS Feed

De ce se rastoarna tot mai des masinile prin Romania ?

De vreo 5-6 ani tot bat drumurile Romaniei in lung si lat, undeva la trei drumuri la doua luni. Si aici nu intra drumuri sub 300 km. De vreun an, doi, incoace nu prea mai exista drum la care sa nu vad vreun accident spectaculos. Si aici nu ma refer la masini mici care s-au julit sau gadilat intre ele..Nu, tiruri rasturnate, tiruri din care a zburat marfa. Adica accidente puse exclusiv in seama celui care se tinea de volanul masinii.

Concluzia nu e decat una singura, Romania nu prea mai are soferi profesionisti. Adica au fost si soferi ok pe aici, dar au plecat afara sau la pensie. Iar cei care au mai ramas, unii dintre ei sunt o corcitura intre tractoristi si piloti automati. Problema e ca lucrurile evolueaza pe zi ce trece, dansatori pe manele la volan sunt tot mai multi si tot mai idioti. Si totusi angajatorii ii iau si pe acestia constienti ca sunt ca o bomba cu ceas pentru trafic. Motivul: nu mai sunt doritori de locuri de munca in Romania. Si asta nu doar la capitolul soferi, ci in toate domeniile. Probabil in viitor anunturile de angajare soferi vor suna cam asa :

,,Angajam sofer profesionist, fara bac, fara creier si chiar fara permis. E suficient daca ai urmarit de doua ori formula 1 la tv. ” happy.

Sau poate vom merge exclusiv pe pilot automat. Ca loc de pilot automat avem in mai multe branse, chiar si in guvern. Sigur am avea rezultate mai bune, daca am fi condusi de roboti, astia sigur nu stiu sa fure happy.

Un Comentariu
  1. igi :

    A zis pe data de 17 aprilie, 2017

    Toti soferii sunt pe comunitate unde se castiga bine si drumuri super,pt. ati face un program de 9 ore pe zi de condus adica 600-700 km pe zi,pe cand aici doar daca vrei sa tranzitezi centura Bucurestiului de la A1laA2 norocos fiind faci 2-3 ore apoi mai gasesti coada la pod la Cernavoda si cit sa mai conduci dintr-o zi .


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*