zambesc.com RSS Feed

De ce sa alegi o mobila antica si nu una noua ?

Sunt un adept consecvent a ceea ce este nou, adica nu prea agreez magazinele cu produse la mana a doua. Insa pana intr-un punct, iar aceasta limita este mobilierul. Sau mai degraba o mare parte din mobilier, e de preferat sa fie antic decat nou cumparat din magazin. Iar aceasta din doua motive, nu mai avem mobila de calitate si in al doilea rand nu prea mai stim sa facem lucruri frumoase. Evident exista si lucruri ok, doar ca sunt rare si extrem de scumpe. In ce priveste mobila antica mai are un mare plus, nu se devalorizeaza, ba dimpotriva ii creste pretul.

De exemplu un fotoliu cumparat acum 4-5 ani cu 200 – 300 lei e foarte probabil sa fie deja praf. Daca s-ar fi achizitionat insa un fotoliu cum e cel din imagine, cu siguranta inca ar fi aratat bine. Iar daca va ganditi sa il revindeti, sigur ar fi costat cu 10-20 % mai mult. In plus arata mult mai bine decat orice produs nou din gama care se vinde cam la acelasi pret….adica undeva la 500 lei.

Inainte de restaurare..

Dupa restaurare…

O alta calitate a mobilierului vechi, fiind din lemn masiv se poate ,, improspata ” foarte usor. O ,, curatare ” profesionista, sau o culoare noua, il poate schimba major. Pe cand un mobilier din pal, din pal ramane. In concluzie nu va cheltuiti banii pe mobilier ci investiti in mobilier. Sigur va fi cu profit.

,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*