zambesc.com RSS Feed

De ce isi fac romanii semineu ?

Peste 80% din cei care isi construiesc o casa noua, vor neaparat ca aceasta sa aibe semineu. Chiar daca mai toate aceste cladiri nu se incalzesc pe lemne. Iar de cele mai multe ori sistemul, incazirea este ascuns in pardosea, sau in cel mai rau caz camerele sunt ,, blindate ” cu radiatoare. Si totusi romanii tanjesc sa aibe un semineu in casa.

Motivele sunt cateva si mai toate tin de estetic, decat de functional. Multi au ramas cu o imagine intiparita in minte de la vreun film, astfel ca au ajuns sa asocieze fericirea unui familii de un semineu. Altii vad in semineu un sport perfect pentru pozele de familie. Si o alta varianta, semineul da bine pe facebook. Adica e zona de facut poze, umplem cateva farfurii ne varam fata intre ele, iar in spate evident semineul. Si gata de pus pe facebook, asa sa moara vecinii de ciuda.

Multi dintre posesorii de semineee sustin ca proiectul lor e legat de sarbatorile de iarna. Craciun, revelion, lumanari, semineu, e doar o poveste. In realitate mai toti cei care au semineu au facut focul in acesta de maxim doua ori. O data in primele zile de la instalare, si o data la primul craciun in noua locatie . Cam asta e cu moftul numit semineu, in trecut era ceva strict functional, astazi pur decorativ. Poate totusi cosurile acestora sa fie utile, pentru niste lilieci, bufnite si alte vietuitoare happy.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*