zambesc.com RSS Feed

Daca nu te-a omorat fumatul poate reusesti cu cola

Nu stiu cine-i plateste pe cei care fac studii, iar daca nu sunt platiti sa le faca, cand le fac? In timp ce citesc ziarul pe vasul de toaleta, sau dupa.. Ideea e ca din cand in cand apare cate un studiu care ne aduce vesti de-a dreptul macabre. Ultima veste venita din partea oamenilor de stiinta ne spune ca doua pahare de suc sunt echivalente cu fumatul.

Cu alte cuvinte nu iti lasi copilul sa fumeze, dar bea trei pahare de suc in fiecare zi, pai e fumator inrait. Adica e un fel de indian care pufaie pipa dupa pipa…Probabil ca nu e sanatos sa bei zi de zi zeama din zahar, dar pana la urma eu nu cunosc un lucru sanatos pe care l-as putea cumpara dintr-un hipermarket. Totul e plastic si injectat, despre acestea se discuta mai putin, probabil si pentru ca efectele ar fi devastatoare pentru economie. In plus am trai mai mult.

Cat priveste sucurile, unele, pe vremuri se vindeau ca fiind medicamente, iar astazi ni se spune ca ne pot imbatrani cu cinci ani. Si aceasta in versiunea lejera. Cu alte cuvinte cei care au ajuns pe la 60 de ani dar au baut suc, au fumat, au baut alcool..ar fi trecut de 120 de ani daca nu faceau aceste lucruri. Pai daca e asa maine guvernul interzice toate acestea si iesim la pensie la 100 de ani happy.

, ,
6 Comentarii
 1. Dan :

  A zis pe data de 30 ianuarie, 2017

  Cică o singura doza de suc închis la culoare happy sa nu fac reclamă conține cantitatea necesară pentru o zi întreaga zahăr… Acum na ei știu dacă e asa sau nu…

 2. trenda :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2017

  Copiii imprumuta obiceiurile parintilor. Daca parintii obisnuiesc sa consume sucuri si copiii la randul lor vor imprumuta acest obicei… cel putin pana vor ajunge la varsta cand vor putea discerne daca este sanatos sau nu. Pana la urma fiecare decide pentru el happy

 3. dePop :

  A zis pe data de 31 ianuarie, 2017

  trenda@

  Eu zic ca anturajul e cel care influenteaza in cea mai mare parte. Si nu e vorba doar de baut cola, ci si la capitolul tigari, alcool, etc.

 4. trenda :

  A zis pe data de 4 februarie, 2017

  dePop@

  Ai dreptate. Anturajul conteaza foarte mult. happy

  Eu vorbeam din perspectiva mamei unui copil de 6 ani. Momentan, noi parintii sunt un exemplu pentru copil.

  Dar, cu siguranta, mai tarziu anturajul va avea o mare influenta asupra copilului…

 5. dePop :

  A zis pe data de 4 februarie, 2017

  Am o fetita ceva mai mica, si a inceput sa imi ceara cola sau caca cola cum spune ea ca urmare a reclamelor…Si nu doar cola, sunt multe aspecte care pot influenta. Evident parintii, comportamentul acestor primeaza, fiind in topul influentelor.

 6. trenda :

  A zis pe data de 10 februarie, 2017

  Am sa iti povestesc o mica intamplare: vara trecuta am mers la pranz intr-un restaurant cu o familie de francezi. Cuplul in cauza are doua fetite: una dintre ele are aceeasi varsta cu baietelul meu, cealalta mai mica decat ei cu vreo 2 ani.
  Fetele si-au comandat ceva de baut. Surpriza: cea mica a vrut sa bea Coca Cola… Nu am dat importanta acestui aspect desi l-am observat. Am considerat ca nu era cazul sa imi spun parerea. Doar ca inevitabilul s-a produs atunci cand al meu copil a reactionat: „VEZI!!! Tu nu ma lasi niciodata sa beau Coca Cola !!! Ea de ce are voie sa bea? Este mai mica decat mine!!!”

  Si ajungem la aspectul cand va trebui sa recunosc: chiar si la aceasta varsta copilul poate fi influentat de anturaj… de anturajul parintilor!!!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*