zambesc.com RSS Feed

D’ ale cainilor

Mai multe primarii printre care si primaria Timisoara, au anuntat ca in curand va intra in vigoare o noua lege. Iar aceasta suna cam in felul urmator : detinatorii de caini si pisici vor trebui sa isi sterilizeze animalele, altfel vor fi obligati la plata unei taxe anual. Din ce am inteles ar intra si pisicile in aceasta ,, hora” nu sunt sigur 100%, legea oricum va avea forma si interpretarea fiecarei primarii. Iar cel mai important este ca taxa va fi diferita, unele primarii se pare ca vor percepe 100 -150 ron, iar altele 300 si probabil chiar mai mult. Nu am nimic impotriva sterilizarii cainilor vagabonzi, dar nu inteleg care e problema cu restul cainilor. Daca catelul meu sta in curte si asta e lumea lui de ce sa intervina primaria…Sau e vorba de o alta taxa si atat. Am un catel si nu o sa-l sterilizez, nu cred ca ar fi corect…………Am sa-i las in continuare intacte bijuteriile lui Lanti ( catelul meu ). Astfel va putea calari in continuare…si am sa ma las eu calarit de stat cu inca o taxa. Ce sa ii faci asta e viata aici, sunt obisnuit…….dar nu imi place.

, , , ,
12 Comentarii
 1. Simona Sweet :

  A zis pe data de 3 august, 2011

  Pana la urma este nevoie de aceasta masura… ti-e frica sa mai iesi afara

 2. Ana-smart trike :

  A zis pe data de 3 august, 2011

  Simona, nu inteleg de ce este nevoie de aceasta masura, daca se sterilizeaza toti canii si pisicile, unde se va ajunge? The end of species? laughing Sunt exagerati. Daca au stapani nu vad rostul!

 3. dePop :

  A zis pe data de 3 august, 2011

  Sunt de acord sa fie sterilizati caini vagabonzi, dar cei cu stapani…de ce ?..Sterilizarea schimba comportamentul unui animal….In plus poate doresc un urmas al acestuia. In perioada de criza nu ar trebui sa apara alte taxe, dimpotriva facilitati..Eu nu vad decat o alta taxa in aceasta decizie…

 4. je :

  A zis pe data de 3 august, 2011

  majoritatea cateilor vagabonzi sunt urmasi ai unora cu stapani … si prin asta ajuti la controlul vagabonzilor, doar ca iubitor devotat de animale

 5. zoologika :

  A zis pe data de 3 august, 2011

  Eu vreau să văd sterilizați toți oamenii care lasă animale pe stradă. Atât pe cei care au crescut un animal de pui, cât și cei care îi iau de la centre și apoi îi eliberează.

 6. Alexa :

  A zis pe data de 4 august, 2011

  Sunt multe animale cu stapan care sunt lasate sa le „calareasca” pe cele comunitare, probabil de aceea se merge pe ideea sterilizarii si a celor care nu stau pe strada….

 7. Diana :

  A zis pe data de 5 august, 2011

  Și câinele tău călărește niște cățele, dar tu nu ai treabă.
  În schimb proprietarii cățelelor se trezesc cu niște pui cu care nu au ce face… îi dau în stradă. Dacă e cățea vagaboantă, ajung direct în stradă.

  Indirect sau nu, și proprietarii de masculi au o vină pentru situația asta.
  Dacă l-ai ține în curte numai cu o cățea a ta și a-i păstra puii sau a-i fi sigur că o face doar cu cățele sterilizate, ok. Dar altfel ești una din cauzele câinilor vagabonzi.

  Și atunci așa cum plătește tatăl pensie alimentară, și proprietarul câinelui suportă costurile urmașilor propriului câine. :lol:
  Însă la câini e mai ușor să te faci că plouă după ce îți împarți sămânța.

  Eu văd în taxa asta un comportament civic normal al unui om care dăunează mai mult societății decât unul care nu produce direct sau indirect câini vagabonzi.
  Așa cum fabrica aia de poluează mai mult trebuie să plătească taxe mai mari decât una eco.
  Că probabil nu așa e gândită în fond în România, asta e partea a doua.

 8. dePop :

  A zis pe data de 5 august, 2011

  Diana@

  Teoretic ce spui tu este posibil, dar cainele meu nu iese din curte decat in lesa si niciodata singur…ideea care ma deranjeaza oarecum e taxa. Nu ar fi mai corect sa puna cip la fiecare caine si atunci daca il gaseste vagabond sa amendeze pe cel care la abandonat. Daca ar fi asa nu am avea caini vagabonzi, bineinteles ar trebui sa existe ziua Zero, adica sa nu mai avem nici un caine vagabond……………

 9. dan :

  A zis pe data de 5 august, 2011

  „Pana la urma este nevoie de aceasta masura… ti-e frica sa mai iesi afara”
  oamenilor rai le e frica.
  Cainele apara omul bun de cei rai. Oamenii sunt rai, animalele bune => oamenii rai ar trebui sterilizati.

 10. cubicus :

  A zis pe data de 8 august, 2011

  Bai ce ma enerveaza astia de abereaza cu: „oamenilor rai le e frica”, sau: „cainele nu musca decat omul rau, pe cel bun il lasa in pace”. Zi-i asta si doamnei insarcinate careia i-au sfasiat tricoul si au muscat-o de spate in spatele blocului unde locuieste (intamplare vazuta de mine acum nici o luna). Daca nu era sotul ei prin preajma o facea bucati.

 11. Bogdan :

  A zis pe data de 8 august, 2011

  Eu nu inteleg de ce trebuie sa imi sterilizez animalul… E ceva aiurea. Adica acel catel va putea „s-o faca” in continuare, dar cu ce folos? Cainii nu fac sex de placere, ci din nevoia de a se inmulti. Dar daca are stapan, e o mare diferenta. Sa imi ceri taxa pentru a nu ma obliga sa-mi sterilizez catelul? Cata marsavie…

 12. Andrei :

  A zis pe data de 25 octombrie, 2012

  parerea mea este ca intr-o tara europeana nu este normal sa se faca asa lucruri „barbare”, dar la noi totul e posibil …


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*