zambesc.com RSS Feed

Cum trebuie sa fie o carte ?

Nu mi-am pus niciodata intrebarea: cum trebuie sa fie o carte ?…probabil si din cauza faptului ca in mintea mea exista deja un sablon care nu permite decat o varianta. Ieri insa am primit un mail de la Editura Aida, prin intermediul caruia mi se cere sa binevoiesc a raspunde la un mic chestionar. Acum sa nu va inchipuiti ca cei de la Aida ma intreaba pe mine, daca e mai buna cartea care are si poze sau nu. Este vorba de suportul clasic versus suportul electronic. Adica cum preferati cartea pe hartie sau monitor ?

Dar mai bine redau partial mailul primit :

,, Stimate Blogger,

Nu cred ca sunt eu in masura sa dau raspuns la intrebarile de mai sus, nu ca nu m-ar interesa, dar fiind pasionat de tot ceea ce are vechime cred ca sunt subiectiv, tot timpul voi alege o carte veche in detrimentul unei editii noi si obligatoriu o carte in detrimentul unui e-book.

Voi incerca totusi sa raspund :

Intrebarea 1 si 2, sunt mic colectionar de obiecte vechi, deci si carti, cartea in varianta clasica traditionala, palpabila are personalitate, suflet….In opinia mea nu este termen de comparatie. Cat priveste cartile de specialitate, da acestea pot fi in varianta electronica. Un avantaj al e-book-urilor este pretul, dar si efectul ecologic pana la urma.

Intrebarea 3, nu am publicat.

Intrebarea 4, doar cele care sunt de nisa, articole de specialitate.

Intrebarea 5, da, inca din scoala generala.

Intrebarea 6, depinde de carte. In general toti debutantii incep cu autobiografie, insa cum spunea un mare om de litere, cei care scriu autobiografii nu au legatura cu domeniul……titlul ar trebui sa apara undeva la sfarsitul cartii, sau macar la jumatatea ei…deci nu e cazul.

Ar fi interesant sa citim si alte pareri, deci daca aveti chef raspundeti si voi la chestionar.

, , ,
8 Comentarii
 1. Ana- :

  A zis pe data de 7 martie, 2013

  desi imi place sentimentul acela cand dai paginile, si mirosul de carte…imi plac si cartile electronice.

 2. daniel :

  A zis pe data de 7 martie, 2013

  desi am primit cadou un ebook, nu ma pot obisnui cu el. tot la carte-carte am ramas. desi unele sunt scumpe rau, nu ma pot abtine sa nu mi iau o carte doua lunar

 3. mihaela :

  A zis pe data de 7 martie, 2013

  eu una prefer cartea, sa miroasa a hartie de tipografie, sa pun un semn de carte intre pagini, sa rasfoiesc cartea, dar asta este doar parerea mea

 4. nic :

  A zis pe data de 8 martie, 2013

  Eu raman pe vechiul mod de a citii! Ador mirosul carilor si rasfoitul lor! La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor!

 5. Cristi D. :

  A zis pe data de 8 martie, 2013

  in primul rand sa fie interesanta si sa avem ceva de invatat din ea.

 6. Alex :

  A zis pe data de 11 martie, 2013

  O carte buna este intotdeauna acea carte pe care nu o poti lasa din mana atunci cand te-ai apucat sa o citesti! Din nefericire se scriu din ce in ce mai putine astfel de carti!

 7. Antoaneta Moga :

  A zis pe data de 11 martie, 2013

  M-am gandit si eu odata la o carte, dar sincer nu stiu daca merita sa scrii atat de mult la ea pentru nimic.

 8. Ionut :

  A zis pe data de 12 martie, 2013

  A scrie o carte, din punctul meu de vedere, este un lucru destul de dificil de realizat. Nu e de ajuns sa ai un vocabular elevat, o exprimare buna si cunostinte temeinice, trebuie sa fii facut pentru asa ceva. Bine, acum depinde si ce fel de carte scrii.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*