zambesc.com RSS Feed

Cum se face contrabanda cu tigari de peste Prut

Nu am sa va relatez despre cazurile care apar prin presa, chiar si ieri politia din Timisoara a arestat cativa ,,contrabandisti”. Recolta e cum ne-am obisnuit de cateva sute de pachete, adica mici traficanti care vand prin piete sau la colt de strada. Cat priveste pestii mari…, nimic, liniste si tutun.

Cum ajung oare tigarile in tara ?….de foarte multe ori mi-am pus aceasta intrebare. Nu cred ca cei care aduc cate 10 cartuse de tigari, indesate in nadragi, reusesc sa aprovizioneze mai toate pietele si chioscurile care vand tigari fara timbru. Raspunsul insa l-am primit de la o cunostinta care a tranzitat de curand prin una din vamile moldovenesti si respectiv cea romaneasca.

Persoana cu pricina s-a nimerit sa ajunga in vama la o ora destul de inaintata, adica mai pe intuneric, vama era relativ pustie, fara prea multa miscare. La un moment dat s-a stins lumina, atat in vama romaneasca cat si in cea moldoveneasca. Initial nu a parut decat un mic accident, o defectiune, insa culmea pe intuneric si cu luminile stinse in cele cateva minute au trecut trei camioane granita inspre Romania.

Nu ramane decat sa presupunem ca au adus ceva care in mod sigur nu e aer moldovenesc, sau closca cu puii de aur de la rusi,….eu as inclina sa cred ca e vorba de tigari. Evident e o poveste a cuiva nu am fost acolo, insa fum fara foc nu prea iese, si la cat e de aprovizionata piata neagra, sigur aprovizionarea se face cu tirul sau cu avionul.

, ,
11 Comentarii
 1. Ana- :

  A zis pe data de 26 iunie, 2012

  iti dai seama ca pe pestii cei mari nu-i prind asa usor

 2. Irina :

  A zis pe data de 26 iunie, 2012

  Cu bani poti face orice..si trece peste oricine..happy

 3. Roxana :

  A zis pe data de 26 iunie, 2012

  Nu m-as mira ca pestii cei mari sa fie cei care striga cel mai tare! happy

 4. Stefan :

  A zis pe data de 26 iunie, 2012

  Ca prin filme…partea nasoala e ca nu se stie cine sunt acei pesti mai mari…ba mai mult, ce relatii ar putea avea si cu cine..

 5. raducu :

  A zis pe data de 27 iunie, 2012

  Si statul este de vina ca impune taxe imense… ar fi fost bine sa fie un pret negociabil pentru a scadea nivelul contrabandei.

 6. dePop :

  A zis pe data de 27 iunie, 2012

  raducu @

  Ee., totul e strategie, cine crezi ca face contrabanda la acest nivel ?..tot cei care dau legile, totul e organizat si bine gandit.

 7. Eliza :

  A zis pe data de 28 iunie, 2012

  Daca am afla noi toate adevarurile ..am fii uimiti de cate se intampla sub nasul nostru!happy

 8. Daniel :

  A zis pe data de 28 iunie, 2012

  Sunt foarte foarte multe metode de contrabanda..care mai decare mai ingenioase. De exemplu am vazut la un moment dat cum aduceau unii droguri in tara : bagau in stomacul cainilor !

 9. Ruxandra :

  A zis pe data de 29 iunie, 2012

  metode de contrabanda se gasesc mereu nu e asta o problema la romani

 10. Laurentiu :

  A zis pe data de 30 iunie, 2012

  Si contrabanda merge cel mai bine cand nu sunt bani…mediul propice este acesta!

 11. Andrei :

  A zis pe data de 4 iulie, 2012

  este un lucru urat ce se intampla cu contrabandistii astia..eu nu-i suport si nu-mi plac ilegalitatile..


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*