zambesc.com RSS Feed

Cum sa va protejati pozele de pe site

Si aici nu ma refer la ipocritii care, daca au si si cateva poze personale, incep sa le umple de watermarkuri sau incearca sa dezactiveze click-dreapta pe pagina. Insa nu au nici o greata in a folosi si poze luate de pe alte situri.
Nu, aici vreau sa ma refer in a proteja pozele de fenomenul numit hot-linking.
Ce inseamna acest hot-linking? confused Pe scurt:
Sa presupunem ca cineva vrea sa foloseasca poza cu mascota mea si adauga in pagina sa codul:

De fiecare data cand cineva va accesa pagina respectiva, poza va fi incarcata de la mine de pe site. Ceea ce nu e bine daca nu ai prea mult bandwidth la dispozitie.
Din fericire, se poate dezactiva acest hot-linking. Nu trebuie decat sa adaugati urmatoarele linii in fisierul .htaccess:

RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?siteultau.com [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

Si gata, problema e rezolvata.
Acum, daca cineva vrea poza de la mine, nu trebuie decat sa downloadeze si sa o incarce la el pe site. Si apoi o poate folosi fara probleme.

, , , ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*