zambesc.com RSS Feed

Cum sa iti faci o pensiune, hotel

Nu sunt arhitect si nu detin vreo formula magica, dar cred ca pot ajuta pe cei care vor sa isi construiasca un hotel sau o pensiune. Ma refer la cei care tintesc nivelul de trei stele in ceea ce priveste confortul. De obicei ma cazez la minim trei stele in delegatiile mele, niciodata sub acest nivel si foarte rar la patru stele.

Cum pot eu sa ajut pe cineva care isi construieste o pensiune sau hotel? Pai simplu. Sunt un posibil client, iar pe unde m-am cazat pana acum am dat peste o gramada de neajunsuri……deci nu ajut cu idei financiare, ci cu sfaturi care ii vor multumi pe viitori clienti.

Am sa trec peste amanunte de genul, curatenie, parcare, amabilitate, internet si altele. Mai toti au aceste lucruri. Insa la fel, toti proprietarii de hoteluri fac aceeasi greseala: usi ieftine, de doi bani la camere prin care se aude tot, ba mai mult vibreaza daca e curent.

Degeaba usa e cu cartela cand galagia de pe hol sau alte camere imi sparge timpanele. Izolatia proasta intre camere face imposibil sa te odihnesti. Pozitionarea paturilor langa usa te face sa te simti de parca ai dormi pe un hol unde trec toti si nu intr-un hotel de trei stele unde ai platit 35 de euro pentru un pat.

In concluzie dragi hotelieri sau viitori antreprenori in domeniu, construiti in asa fel camerele incat oaspetele sa nu fie trezit de tipetele unei cucoane care tocmai ,, executa ‘’ un client in camera vecina. Desi varianta asta inca e acceptabila si nu dureaza mult, e mai complicat cand ai un vecin de palier care sforaie, acesta nu se termina in 5 minute, tine pana dimineata.

Personal dupa astfel de experiente evit sa mai calc pragul unui astfel de hotel, dar am ajuns la concluzia ca 90 % din hoteluri au aceasta problema.

, , ,
6 Comentarii
 1. Ana- :

  A zis pe data de 18 aprilie, 2013

  adevarul este, ca atunci cand am fost in austria, mi-a venit ideea de pensiune/hotel intr-o zona frumoasa muntoasa cu un lac ceva.

 2. Daniel :

  A zis pe data de 18 aprilie, 2013

  Sigur ca toate au aceiasi problema. Totul tine de bani. Evident ca si de bun gust!

 3. Bogdan :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2013

  Crezi ca ii intereseaza daca le zici. Oricum ei au clienti tot timpul.

 4. Catalin :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2013

  Dar de baile minunate ale pensiunilor de pe valea Prahovei nu zici nimic? Nu zic ca toate sunt la fel, dar am vazut niste „exemple” demne de cartea de istorie.

 5. dePop :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2013

  Catalin @

  Nu le stiu, desi in ultimi ani mi-am facut revelionul pe acolo, depinde unde nimeresti . Personal daca nu imi place nu revin, prefer sa stau acasa.

 6. florin :

  A zis pe data de 20 aprilie, 2013

  am avut si eu norocul ca anul asta intr-o pensiune ( cabana era de lemn ) la Ranca sa am parte o noapte intreaga de sforaitul unui turist obosit de atata urcat partia Deci e cam deranjant si nu as mai reveni intr-o asemenea pensiune…hotel ..ce o fi .


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*