zambesc.com RSS Feed

Cum sa editezi fisierul hosts in Windows 7 x64

In seara asta vroiam sa fac o mica modificare in fisierul hosts si nu il gaseam. Nu il gaseam in locul obisnuit system32\drivers\etc\.
Am banuit eu ca e ceva legat de sistemul meu de operare Windows 7 x64, adica ca are cumva legatura cu faptul ca windows-ul meu e pe 64 de biti. Si am cautat pe net solutia.
Care e destul de simpla.

In primul rand trebuie sa aveti un editor text. Eu folosesc Notepad++ dar probabil ca si notepad-ul standard din Windows e la fel de bun. Cand il deschideti aveti grija sa o faceti folosind optiunea „Run as administrator”. Dupa ce l-ati deschis, alegeti optiunea Open si navigati la adresa de mai sus : system32\drivers. Daca nu apare folderul etc tastati-l efectiv in casuta utilizata. Si gata veti avea acces si la fisierul hosts.
Editati, salvati si problema a fost rezolvata.

, ,

Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*