zambesc.com RSS Feed

Cum poti sa afli daca esti sanatos sau nu ?

Esti sanatos, te simti bine, viata e frumoasa. Pana intr-o zi cand iti vine un plic prin posta care te anunta ca esti grav bolnav, mai ai un pic de trait. Nu e un scenariu de film, desi stiu cel putin doua filme care se asemana cu povestea de astazi, faptele sunt reale si recente. Despre ce este vorba :

O cunostinta o sa ii spunem dl.P. Popescu si-a facut niste analize la un spital din Targu Mures, nu locuieste acolo ci la Targul Jiu. Dar auzind ca in Targu Mures medicii, aparatura sunt mai ok, a decis sa faca un efort pentru a sti sigur daca e sanatos sau nu. Omul a facut analize, a si stat cateva zile prin spital, toate bune si frumoase, s-a intors acasa urmand ca peste cateva zile sa mai primeasca cateva analize. Cum i s-a promis dupa cateva zile primeste un plic de la spital prin intermediul caruia este anuntat cu regret ca este foarte bolnav; cancer in ultima faza.

Va dati seama un soc pentru intreaga familie, omul a facut sport la viata sa, a trait sanatos. Iar acum brusc trebuie sa isi caute cosciug, loc de veci, ce mai totul a fost ca un traznet. Practic ieri avea planuri de vacanta, iar astazi nu stia cum sa exploateze cele cateva saptamani de viata ramase. Ce sa le spuna copiilor ? Cum sa faca, ce sa faca, intrebari la care nu s-a gandit niciodata. Dupa cateva zile primeste inca un rezultat de la Spitalul din Targu Mures, de data aceasta vestile suna ceva mai bine.

Mesajul suna ceva de genul: a fost o eroare nu este vorba de cancer, diagnosticul dumneavoastra este de hepatita virala. Vestea era ceva mai buna decat prima in fine omul s-a mai linistit. Ca dupa inca cateva zile sa vine un alt plic, care suna ceva in genul:

Ne cerem scuze, rezulatatele analizelor au fost trimise gresit. Nu sunteti suferind, a fost o confuzie din cauza faptului ca aveti acelasi nume si prenume cu al unui alt pacient. Deci cunostinta mea nu are cancer, nu are hepatita, este o persoana sanatoasa. Noroc ca are si un psihic bun altfel cine stie ce s-ar fi intamplat dupa prima veste.

Cat priveste angajatii Spitalului Targu Mures nu am cuvinte, mergi la ei sanatos si iesi cel putin bolnav de inima. Asta daca nu pici intr-o depresie si mai faci vreo prostie.

, , , ,
Un Comentariu
  1. Cristi :

    A zis pe data de 21 aprilie, 2014

    Bine ca nu L-au operat, sau ca nu i-au administrat ceva tratamente inutile si daunătoare in același timp. Acesta e sistemul de sănătate in România. Suntem in pericol la tot pasul, chiar si in spital.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*