zambesc.com RSS Feed

Culmea birocratiei

Am un vecin care de 7 ani e plecat la munca in Marea Britanie. Daca tot nu sta aici, omul si-a intrerup gazele, apa, curentul. Altfel, pe fiecare luna, ii aparea si lui de plata o suma modica.
Acum omul s-a intors acasa si vrea sa isi vandul apartamentul. Dar birocratia din Romania ii pune bete in roate. De ce? Pentru ca oamenii de la gaze au o noua lege: vrei sa iti montam contor si sa te racordam la gaze, atunci ia du-te frumusel la toti vecinii sa iti dea cate o semnatura cum ca sunt de  acord cu asta. Deci daca vrei sa ai gaze trebuie sa fie toti vecinii de acord cu asta. big grin
I-au dat si un tabel tipizat pe care sa il completeze: „Tabel Nominal al coproprietarilor care consimt racordarea la gaze a apartamentului nr …”. Acum omul trebuie sa alerge pe la toti vecinii pentru a strange toate semnaturile.
Noroc ca la mine in bloc sunt oameni de treaba si treaba merge relativ repede. Dar ma gandeam, daca era intr-un bloc unde se trezeau cativa oameni ca nu vor sa semneze? Ce facea? Ramane omu fara gaze? Isi baga soba cu lemne , pe curent? Ce ar face in cazul ala? thinking

,
Un Comentariu
  1. Mihai :

    A zis pe data de 26 aprilie, 2008

    foarte tare… frate…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*