zambesc.com RSS Feed

Conacul Drahneilor

Conacul Drahneilor este locul unde am poposit in scurta mea vacanta de prin Maramures. Conacul este de fapt o pensiune proaspat construita, insa constructia acesteia respecta toate regulile unei case de lemn autentice de prin partile locului. Dupa cum se poate vedea si in pozele de mai jos pensiunea pare parca rupta dintr-o poveste de demult, daca nu as fi fost acolo probabil as fi inclinat sa cred ca pozele nu sunt reale.

Pensiunea Conacul Drahneilor este situata in comuna Ruscova din judetul Maramures, la circa 4 km de drumul principal, mai exact in zona Dragomirou. Exista indicatoare care va pot ghida pana la destinatie sau puteti apela la ajutorul localnicilor, cu siguranta va vor indruma cu placere. Conacul Drahneilor este o locatie departe de galagia cotidiana, fiind un loc in plina natura montana, e greu sa descrii peisajul si tot ceea ce inconjoara pensiunea, imaginile sunt mai mult decat graitoare.

Incerc totusi sa fac o mica descriere la tot ceea ce am gasit la pensiunea Conacul Drahneilor din Ruscova:

In primul rand am gasit ceea ce cautam eu personal si anume traditie, natura, liniste si oameni primitori. Atat in exterior cat si in interior pensiunea pare o incursiune in timp, incepand de la mobilier si terminand cu paturile pensiunii. Personal am dormit pe un pat care in loc de saltea avea fan.

Bucataria nu putea fi decat traditionala, bunatati de casa, produse naturale de prin partile locului. Iar daca aveti pofta de un pastrav se rezolva il puteti prinde personal din unul din bazinele pensiunii. Noi asa am procedat, a fost distractiv, desi au fost persoane care au fost gata sa renunte la masa..din mila pentru pastravii care se zbateau. In final i-am facut la gratar, au fost deliciosi.

Conacul Drahneilor nu se limiteaza la mancare buna si traditie, peisajul este de-a dreptul magic, se pot face diferite drumetii. Din pacate noi am prins ceva ploaie si nu am colindat cat am fi vrut. Pe langa toate acestea pentru cei pasionati de calarie se pot organiza trasee speciale. Iar in curand va functiona si o tiroliana pentru cei care vor un pic de adrenalina. Evident se pot organiza diverse drumetii pentru grupuri organizate, cum ar fi traseu montan in Rezervatia Muntii Maramuresului, vizita la Muzeul Satului din Sighet, calatorie cu mocanita pe Valea Vaserului. Vizita la Cimitirul Vesel de la Sapanta, Manastirile de la Barsana, sau pur si simplu sa hoinaresti pe doua roti printre munti sau satele pitoresti ale Maramuresului.

Conacul Drahneilor poate fi locatia potrivita de vacanta in Maramures, totodata poate fi un loc magic pentru un eveniment mai aparte in inima naturii sau pur si simplu un loc perfect de cazare in Maramures, atunci cand sunteti in aceasta zona.

, , , , ,
8 Comentarii
 1. Nicu :

  A zis pe data de 2 iunie, 2013

  Arata bine dar e cam departe….

 2. Maia :

  A zis pe data de 3 iunie, 2013

  Frumos, dar in Maramures te cam plictisesti daca stai mai mult de 3-4 zile, am fost anul trecut si nu pot spune ca m-a dat pe spate, cei care au pensiuni au impresia ca se rezolva totul cu palinca si branza. Ca turist am pretentii mai mari, poate de craciun as merge, dar in perioada de vara prefer Grecia sau Turcia.

 3. Ionut :

  A zis pe data de 11 iunie, 2013

  Nici n-am acordat importanta prea mare imaginilor din interiorul conacului, ceea ce vad in zona mi se pare de-a dreptul fantastic, rupt din Rai!

 4. sorin chinta :

  A zis pe data de 17 iulie, 2013

  ai perfecta dreptate, cuvintele sunt prea mici, trebuie vazut

 5. Edy :

  A zis pe data de 3 august, 2013

  Frumos insa destul de departe, ce se mai poate face in zona in afara de peisaj ?

 6. Jon :

  A zis pe data de 22 septembrie, 2013

  E cam scump in Maramures, m-am interesat pentru revelion la cateva pensiuni si este foarte scump. Gasesti pe valea Prahovei sau in Moldova oferte mai bune.

 7. smaranda cluj :

  A zis pe data de 18 decembrie, 2013

  am fost , am vazut si mi-a placut deosebit de mult, as merce oricand acolo ! Pavel este deosebit de ospitalier

 8. haryy :

  A zis pe data de 28 octombrie, 2014

  Cum e drumul de acces pana la conac ?
  In anii trecuti era dezastru sa mergi cu masina prin Maramures, s-a mai asfaltat ceva ?


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*