zambesc.com RSS Feed

Comedia si bac-ul

Examenul de bacalaureat a ajuns o sursa importanata de perle in ale comediei. Daca cu ani in urma scriitorii se chinuiau sa scoata materiale care sa ne faca sa zambim, astazi oferta e foarte bogata, la fiecare examen avem materiale la care nici marii comici nu visau.
Din pacate aceste perle nu sunt rezultatul unei minti puse la contributie, ci mai degaraba a unei minti atrofiate. Oricum astept cu interes perlele de la a doua etapa a bacalaureatului din acest an.
Iata cateva perle de la examenul trecut :

„Zaharia Trahanache avea acest nume pus de Caragiale, deoarece se ocupa cu traficul de zahăr. În mod similar, Farfuridi desfășura afaceri cu farfurii, iar Iordache Brânzovenescu rula afaceri cu brânză”

– „După numele lui Brânzovenescu ne putem da seama că acesta era de la țară și avea rădăcini străvechi în cultivarea brânzei.”

– „Putem spune că Caragiale e foarte actual, personajele cu proști și bețivi regăsindu-se în fiecare club de fițe din lumea noastră amară”

– „Personal nu este de acord cu acest citat, deoarece nu sunt femeie ca Nichita să stau să mă cochetez, aranjez și fardez în oglindă ca o matrahulă”

– „Trebuie să ne privim atent în oglindă și să ne întrebăm: Oglindă, oglinjoară, trec și eu bacul în această vară?”

, ,
6 Comentarii
 1. Anunturi :

  A zis pe data de 29 august, 2011

  laughing Prea de tot.

 2. Cosmin :

  A zis pe data de 29 august, 2011

  E imposibil sa fi scris cineva asa ceva la bac, imposibil! rolling on the floor

 3. Elec :

  A zis pe data de 29 august, 2011

  Mai da o incolo de treabalaughing)).Ma si mai spunem ca romanii is prostiilaughing))).Sor adaptat repede

 4. Crina :

  A zis pe data de 30 august, 2011

  Exact la asta ma gandeam si eu! E imposibil ca un elev care a a avut medie de trecere 4 ani de liceu sa fi scris asa ceva. E prea de tot!

 5. Yamasha :

  A zis pe data de 30 august, 2011

  astea sunt de anul asta? „gadgeturi noi”?laughing

 6. Ajuta Copii :

  A zis pe data de 30 august, 2011

  Daca stau mai bine si ma gandesc, nu prea e de ras, asta e the next generation….


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*