zambesc.com RSS Feed

Cine sunt mai intelepti, copiii sau parintii ?

Evident aproape fiecare dintre noi ii va considera pe parinti, bunici ca fiind persoane intelepte. Tata, mama vor fi tot timpul sursa cea mai nesecata a unui sfat intelept, oricand si oriunde. Cu siguranta parintii nu isi vor sfatui copiii gresit cu buna stiinta, mai pot exista exceptii insa extrem de rar. Totusi eu cred ca exista parinti care nu au educatia copiiilor lor. Si nu ma refer la diferenta de studii, ci ma refer la cei 7 ani de acasa.

Ieri am oprit la o trecere de pietoni, pentru a da prioritate unei doamne care trecea strada alaturi de fetita ei presupun. Femeia avea undeva la 35-40 de ani, iar fetita undeva la 10-11 ani, amandoua trageau cu dintii dintr-un langos. La un moment dat doamna scapa sau arunca niste servetele, hartii din mana in timp ce isi continua traversarea zebrei ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Fetita insa i-a spus ceva, dupa care s-a intors inapoi si a ridicat hartia aruncand-o la cos.

Inainte de a face acest gest a fost sfatuita de mama sa lase hartile, cel putin asta am inteles eu. Personal nu pot decat sa ma bucur ca exista si astfel de copii. Parintii, sau unii parinti sunt intrecuti in intelepciune de copiii lor, si nu e vorba de copii cu facultati ci copii de clasa a III a. Un exemplu pentru multi dintre noi, din pacate nu si parintele.

Pana la urma cei 7 ani de acasa nu vin neaparat de la parinti.

, ,
8 Comentarii
 1. Oana :

  A zis pe data de 31 martie, 2013

  Copiii din ziua de azi sunt foarte greu de inteles. Sunt stresati, nervosi si foarte rai.

 2. Daniel :

  A zis pe data de 31 martie, 2013

  De cele mai multe ori copii au dreptate…

 3. isa :

  A zis pe data de 1 aprilie, 2013

  In general cei care sunt mai intelepti sunt cei care sunt mai rabdatoare, mai deschisi.
  Iar cei care se descurca mai bine , sunt cei care sunt capabili sa evolueze tot mai mult, tot mai rapid.
  Altfel spus sa se adapteze.

 4. Florin Andrei :

  A zis pe data de 1 aprilie, 2013

  De multe ori asa se intampla.. Copiii iau decizii mai bune decat parintii. Dar poate doamna aceea nu a vrut sa incurce masinile.

 5. dePop :

  A zis pe data de 1 aprilie, 2013

  Florin Andrei@

  Da, e posibil sa nu fii dorit sa incurce masinile, desi am avut impresia ca a scapat intentionat hartia din mana…

 6. Ana- :

  A zis pe data de 1 aprilie, 2013

  si eu imi certam mama cand arunca ceva aiurea, in loc sa arunce inapoi, ca deh, eram generatia captain planet! si foarte bine era, ar trebui sa le mai difuzeze si acum

 7. Ionut :

  A zis pe data de 1 aprilie, 2013

  E destul de greu sa te contrazici cu un parinte, e o chestie de respect. Cert e ca au fost multe cazuri in care am avut dreptate, chit ca aveam doar 13, 15 sau 18 ani.

 8. Bogdan :

  A zis pe data de 3 aprilie, 2013

  De la parinti vin cei 7 ani. Pentru ca, copii ne copiaza cand sunt mici. Dar frumos grest din partea fetitei.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*