zambesc.com RSS Feed

Cine are cele mai bune placinte la Targul de Paste din Timisoara

Targul de paste din centru Timisoarei s-a transformat fara intentie intr-un concurs. Si nu e vorba de orice concurs, ci unul culinar. Fara chefi, fara retete sofisticate, ci doar placinte. Astazi am numarat vreo 6-7 tarabe cu placinte. Mai toti cei care dau la placinte se bat in piept ca detin reteta autentica din mosi stramosi. Am cam testat tot ceea ce era de testat, adica am evitat pe cei care pregateau bunatatile cu tigara in gura si pe cei preocupati de coafura in timp ce dadeau la aluat.

Adica am ajuns sa desgust de la vreo patru tarabe, asta in cateva zile. Iar castigatorul este: placinta de Maramures. Nu sunt subiectiv happy, parerea nu e doar a mea. Se poate verifica, taraba cu maramureseni inca da la placinte in centrul Timisoarei happy .

Ce-i drept cei din Maramures sunt singurii care merg pe alta reteta. Adica ingredientele cam pe acolo, dar forma placintei, gustul altfel. Restul tarabelor au aceeasi reteta, forma. Mai toti au o reteta de prin secuime din ce spun ei.

Daca aveti pofta de o placinta traditionala, va recomand chioscul de Maramures. Cat priveste placintele toate sunt bune, atat cele cu branza, varza acra, leurda. Iar daca vreti si o pasca autentica, tot la chioscul de Maramures puteti face comanda.

4 Comentarii
 1. Ana :

  A zis pe data de 10 aprilie, 2017

  Uau, ce pofta am, au si de post ?

 2. dePop :

  A zis pe data de 10 aprilie, 2017

  Da, este si de post, placinta cu varza acra si placinta cu leurda, sigur sunt de post. E posibil sa aibe si alte retete.

 3. Brazda dorin adrian :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2017

  Va multumim din suflet pentru aprecieri si va mai asteptam cu drag si urmatoarele ocazii cu bucate mai diversificate, la fel de autentice si,bineinteles, cu mult drag din suflet !

 4. dePop :

  A zis pe data de 19 aprilie, 2017

  Poate veniti si cu hremzlii data viitoare happy


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*