zambesc.com RSS Feed

Cica apa radioactiva deversata in ocean nu e periculoasa

Asa au zis expertii. Ca pot sa deverseze linistiti apa radioactiva in ocean, nu e nici o problema. Oceanul e mare si se dilueaza ea.
Nici pestii nu vor fi afectati, ca ei se misca.

Pai pe principiul asta eu le-as fi propus sa arunce centrala in aer. Ce daca ramaneau nori radiocativi, cerul e mare, se raspandeau ei. Si ce daca sunt oameni pe pamant, noi ne miscam, si nu am fi radiati asa puternic. Scapam noi.

Cel mai penibil insa e ca nici o organizatie de protectie a mediului nu se sesiseaza sa protesteze. Daca se scurge o galeata de petrol in ocean toata lumea se autosesizeaza. Daca sunt deversate in ocean tone de apa radioactiva nimeni nu zice nimic. De fapt zic. Zic ca nu e nici o problema.

23 Comentarii
 1. Gerhald :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  Poate ca sunt paranoic, dar sunt convins ca se ascund atatea informatii in cazul acesta…

 2. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  E normal sa nu fie facute public chiar toate informatiile. Unele ar putea fi interpretate gresit si s-ar creea o isterie generela. Dar nici asa prosteala pe fata. straight face

 3. cartus :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  sa vezi ce mare se face pangasius acum si ce bune o sa fie conservele de ton

 4. Minu :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  stati linistiti cate se ascund…. si daca se da la presa o informatie cum ca mai stiu eu ce s-ar fi intamplat presa sigur o sa spuna ca vine apocalipsa… asta e. senzationalul vinde. cum a fost la noi la cernavoda… s-a otravit reactorul cu xenon – fenomen care nu pune cu nimic in pericol populatie si au fost nevoiti sa inchida reactorul. si cum dureaza in jur de o saptamana sa ii dea drumul inapoi presa gata a gasit senzationalul… titluri prin ziar: „Reactorul de la Cernavoda inchis de urgenta” etc. .. de parca ar fi explodat… sau mai stiu eu ce..

 5. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  Bine, pe de alta parte exista si problema asta. Presa are tendinta sa exagereze foarte foarte mult.

 6. Ana :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  mie nu mi se pare ok, indiferent de ce zic ei….

 7. Mihai :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

 8. Mihai :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  asta a fost dedicatie pentru Gerhald

 9. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  Mihai, aia nu demonstreaza nimic.
  Radiatii sunt peste tot si vor fi in continuare.
  Evident filmarea e ideala pentru paranoici si televiuni de 2 lei care nu stiu cum sa mai inventeze subiecte de senzatie.

 10. Mihai :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  nu e facatura, e real, dar perioada a coincis cu niste mici explozii solare majore happy Din cite stiu eu, totusi, daca vrei sa asculti doar radiatiile de care ne temem, trebuie ca tubul Geiger Muller sa fie inchis intr-un manson metalic (radiatiile trec prin majoritatea metalelor) binenteles sa nu fie din plumb. Altfel poti auzi si descarcari cauzate de lumina sau ultraviolete.

 11. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  Nu am zis ca e facatura, am zis ca filmarea respectiva nu demonsteaza nimic.
  Repet, radiatii sunt tot timpul.
  Uite si o imagine cu radiatiile de care te lovesti in mod uzual: http://reactor-core.org/xkcd-radiation-dose-chart.png

 12. ramicori@yahoo.com :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  au zis de gura lumii… cum sa nu fie contaminata.

 13. un Dan :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  Este destul de greu sa ne imaginam ce se intampla acolo, chiar daca vedem atatea imagini de la fata locului. Sunt sigur ca sunt si informatii secrete care sigur ar crea panica. Probabil dintre mai multe efecte nocive se alege cel cu deversarea apei contaminate in ocean. Probabil ca niste oameni care fac calcule, au decis ca aceasta este solutia cu cel mai mic impact asupra omului.
  Bineinteles ca orice eliberare de radiatii face rau, fie ca este in apa (ocean si panza freatica), aer, pamant, dar se pare ca nu putem trai fara aceste centrale…, avem nevoie de energie din ce in ce mai multa.

 14. un Dan :

  A zis pe data de 5 aprilie, 2011

  Oamenii s-au jucat intotdeauna cu riscurile, cu matematica, cu statistica, cu fizica…
  Mereu s-au facut si se fac compromisuri. Se construiesc centrale nucleare, foarte scumpe, dar randamentul in productia de energie este mare, asadar statistic se merita.
  Atunci cand apar probleme si mor oameni, iar statistic se merita…
  Probabil ca si la eliberarea apei contaminate in ocean statistic se merita…
  Energia produsa de catre aceste centrale, impreuna cu celelalte tipuri de centale: hidro, carbune, pacura aduce venituri foarte mari pentru companiile care o produc, accize pentru state…, daca eu imi produc singur energia eolian sau prin panouri foto-voltaice singurii bani pe care ii dau sunt cei pentru investitia initiala… altceva nu mai pleaca de la mine…

 15. Mihai :

  A zis pe data de 6 aprilie, 2011

  in cazul panourilor fotovoltaice majoritatea nici nu produc in toata viata lor suficienta energie pentru a-si justifica pretul de achizitie. In cazul eolienelor situatia este mai buna in sensul ca daca sint suficient de fiabile isi scot investitia in 2-3 ani. Accidentul de la fukushima se putea evita daca s-ar fi tinut cont de vechimea centralei si se lua la puricat de-adevaratelea cu mult inaint ede cutremur. Insa japonezii sint kamikaze pina la capat si nu dau 2 bani pe viata lor.

 16. cris :

  A zis pe data de 6 aprilie, 2011

  Nu prea cred eu asa ceva, poate sa zica ei ce vor…..nu are cum sa nu afecteze

 17. Ben :

  A zis pe data de 6 aprilie, 2011

  Pot s-a zica iei ce vor, iar daca sunt amabili s-a ne demonstreze ca apa aia este ok de ce nu beau cate 1 pahar de apa de acolo si sa vedem ce se inampla big grin
  Vad ca nici un activist nu a vorbit nimic de apa aia si daca cineva dintre noi merge si face pipi in Dunare vine repede si ne ameninta cu batai, procese, etc.
  Dar ce s-a facem azi deverseaza Japonia niste apa radioactiva, maine poate China, poimaine se trezeste altu ca mai trebuie sa deverseze niste apa si usor usor transformam oceanele in niste cosuri de gunoi.
  Problema cu apa de la centrala este o problema mica pe langa ce se facea aprox 50-60 ani in urma cand se testau bombe nucleare in ocean.

 18. A. mihai :

  A zis pe data de 6 aprilie, 2011

  Sa mai luam de la file de pangasius. Ca parca de prin partile alea se importa….

 19. un Dan :

  A zis pe data de 6 aprilie, 2011

  Probabil ca impreuna cu pestele vom lua la oferta si o portie de radiatii.

 20. Mihai :

  A zis pe data de 7 aprilie, 2011

  nu compara o bomba nucleara cu citeva zeci sau sute de kile de combustibil nuclear (care arde in mare parte descompunindu-se) cu un reactor nuclear (unul singur are 170 de tone de uraniu).

 21. Mango Decor :

  A zis pe data de 7 aprilie, 2011

  Incredibil cate se intampla si cum lumea inchide ochii lejer in loc sa faca ceva.Pai d`aia nu ne mai suporta pamantu asta,nu meritam

 22. Ben :

  A zis pe data de 7 aprilie, 2011

  Pai experimentele nucleare care se faceau in urma cu 40-50 ani si poluarea agresiva facuta de om incepe sa isi arate colti, gauri in stratul de ozon, schimbari drastice ale climatului in anumite zone, etc. Pur si simplu Pamantul ne plateste cu aceiasi moneda, mai exact suntem o rasa autodestructiva.

 23. A. mihai :

  A zis pe data de 7 aprilie, 2011

  probabil ca asta e modul planetei de a se reface. ne mai imputineaza sa-si mai traga si ea sufletul…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*