zambesc.com RSS Feed

Cersetori de elita

Cersetorii de elita salasluiesc cum era de asteptat printre noi, deci sunt de-ai nostri, desi probabil multi o sa ma contrazica. Daca pana acum aveam impresia ca in marea lor majoritate cersetorii sunt prosti iar in spatele lor exista cate un geniu care ii manevreaza.., ei bine, m-am inselat. Exista si cersetori de elita. Avand un drum pana la Oradea, am avut parte de deja celebrele semafoare organizate din cauza reparatilor care se fac la sosea. Pe langa omul cu paleta, sau semaforul biped cum vreti sa il numiti, mai erau cateva persoane cu vesta reflectorizanta.

Nu le-am dat importanta, ma gandeam ca era personalul de la drumuri, insa unul dintre ei umbla cu o mapa si chitantier pe la fiecare masina. Am ramas nedumerit…..chiar vroiam sa intreb daca strang bani pentru sosea…?..Insa nu apuc sa intreb nimic ca imi si bate in geam, imi da ,, buna ziua”, eu nu ii raspund asteptand sa imi spuna si ce doreste, insa acesta incepe sa imi vorbeasca in italiana,…vazandu-ma si mai nedumerit.., o rupe pe romaneste ca strange bani pentru nu stiu ce operatie si alea..alea. Probabil ca m-a luat in italiana din cauza numerelor de la masina cu care eram, bine ca nu aveam numere de China….

Deci pe un drum national mult in afara localitatii, practic in camp,… doi indivizi imbracati elegant ( cate unul pentru fiecare sens de mers ) si cu o vesta reflectorizanta cerseau, iar daca cumva pareti de prin alte tari va vor aborda in limba dumneavoastra materna…………..pai eu zic ca e vorba de elita, avem cersetori de elita..doar ca ne fac de rusine peste tot.

, ,
13 Comentarii
 1. Kizi :

  A zis pe data de 7 aprilie, 2012

  trist..straight face
  eu am patit-o cu un prichindel care cersea tot pe acolo, si tot asa am stationat la semafor, dupa care vina unu imi bate in geam, deschi, si imi cere bani. Evident nu i-am dat importanta, insa baiatu aude muzica din masina si imi cere CD-ul ca vrea sa il cumpere. Si il intreb ma, da tu ai bani? si imi zice ca da, ca azi a strans vro „1 milion” …1 milion surprise; tare ce sa zic, ma gandeam bah, oare unde o sa lucrez eu o sa stau pe 1 milion pe zi? never…

 2. Mariana :

  A zis pe data de 8 aprilie, 2012

  Cand ii vezi cum se uita la tine, cum iti vorbesc si cum arata ti se face o mila de le-ai dona si organe. Dar asta-i doar ambalajul de fraierit fraieri. Sunt unii care daca le dai o moneda de 50 bani te injura ca vezi doamne ce sa faca el cu ei, nu-i destul pentru tigari si bautura

 3. Stefan :

  A zis pe data de 8 aprilie, 2012

  Da, cam asa cu cersetorii, eu pe cat pot incerc sa nu le dau importanta, dar sunt o gramada de oameni ce cred ca daca le dau 1 LEU ii ajuta… da nici pe departe, pentru ca banii se duc la taicas-o care ii bea!

 4. matrix :

  A zis pe data de 8 aprilie, 2012

  Dandu-le bani nu ii ajutam cu nimic, in 99% din cazuri altii sunt cei care se folosesc de ei! De asta eu nu dau aproape niciodata!

 5. Bogdan :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2012

  E o meserie ca oricare alta – eficiența determină cât de mult câștigi. Cerșetorii înoată într-o mare de fraieri care își închipuie că arvunesc un loc mai în față la postul de control acces al lui Sf. Petru dacă sacrifică niște fise – măsura câștigului lor depinde de profesionalismul cu care te fac să-ți scoți banul din buzunar.

 6. Otilia :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2012

  calculat pe luna ies mult mai bine ca un muncitor cu carte de munca si toate prostiilelaughing

 7. oni :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2012

  Conditia obligatorie din CV trebuie sa fie cunoasterea cator mai multe limbi straine, si probabil salariul pe masura laughing) „Evoulam in Romania”

 8. Laurentiu :

  A zis pe data de 9 aprilie, 2012

  Asa ca decat sa mergem pe la facultati mai bine invatam de la dansii scoala si ne umplem de bani happy

 9. Madalina :

  A zis pe data de 11 aprilie, 2012

  Un cersetor castiga intre 50 si 500 de lei pe ZI !! oamenilor cine castiga asemenea banii…

 10. Georgiana :

  A zis pe data de 11 aprilie, 2012

  iar altii iau 500 de lei pe jumatate de luna..laughing

 11. Istvan :

  A zis pe data de 11 aprilie, 2012

  Cersesc aici in tara, OK, ne le luam in seama, dar problema mare ii ca s-au dus si in Europa de vest si ne-au facut de rasul europei.

 12. andreyk26 :

  A zis pe data de 13 aprilie, 2012

  cei mai multi din ei sunt trimisi,obligati sa faca asta si nu se aleg cu nimic sau poate se aleg cel mult cu mancare si apa!

 13. alex :

  A zis pe data de 13 aprilie, 2012

  Problema majora este ca cersetorii se inmultesc pe zi ce trece si devine o afacere tot mai profitabila pentru interlopi care racoleaza batrani si copii si ii trimit la cersit peste tot!


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*