zambesc.com RSS Feed

CEC o institutie de evitat

A trebuit sa platesc o chitanta, care nu poate fi achitata decat la CEC…Ajung la o filiala CEC din centrul orasului, deschid usa, prima senzatie a fost ca am gresit adresa. Inauntru, plin de oameni in varsta, parca era o secventa dintr-un film cu pensionari care sunt intr-un club dedicat lor.
Chitanta mea se putea achita doar la o singura caserie, de fapt una singura era functionala iar coada era foarte lunga. Dupa cateva minute de stat am remarcat ca de fapt coada e si mai lunga. Pensionarii care aparent stateau fara sens la taclale, aveau alti pensionari care le tineau locul. Coada mergea foarte greu, unii nu auzeau cum trebuie, altii aveau o gramada de nelamuriri, iar din cand in cand casiera iesea in fata cladirii sa ajute cate un pensionar sa foloseasca bancomatul. Parca erau o familie mare in sarbatoare, nu erau deloc presati de timp, totul se misca cu incetinitoru, doar eu eram singurul care imi verificam ceasul din 5 in 5 minute.

Usor, usor dupa aproape doua ore ma apropii de caserie, la un momendat iese o functionara cu propunerea sa lasam in fata o persoana care se grabeste ( persoana era o doamna care nu era pensionara ci doar cunostinta functionarei ). Am simtit ca iau foc, m-am opus, iar functionara ma ameninta ca va chema directorul..ceea ce s-a si intamplat. A iesit din spate un domn care a intrebat ce s-a intamplat, functionara ii explica ca e cineva care se grabeste iar eu nu ii dau voie sa treaca in fata. Acesta s-a facut ca nu intelege si a intrat in birou inapoi.

In sfarsit am ajuns si eu la caserie in 2 minute am terminat, plecand cu o gramada de nervi din incinta CEC.
Situatia este penibila, nu inteleg de ce CEC-ul nu isi permite macar doua caserii, personal disponibil era. In plus nu inteleg tupeul unui functionar, CEC-ul e institutie de stat, iar nesimtita intra in categoria functionarilor publici.

, , ,
19 Comentarii
 1. fotograf nunta lucian :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  Eu cred ca atat CEC_ul cat si institutiile bancare tre sa le cam ocolim….

 2. Ana-smart trike :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  CEC si inainte era Bancpost happy

 3. un Dan :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  Eu, personal, incerc sa ocolesc CEC, Bancpost, BRD dar se mai intampla si n-am incotro. Asa suntem noi oamenii… ne place sa ne chinuim, sa-i chinuim si pe altii, sa enervam cat putem. Bine ca gandim doar cu 10-12% din creier ca nu vreau sa imi imaginez ce ar insemna un procent de 50%…

 4. cosmin :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  Depinde de politica filialei fiecarei banci cum isi exercita activitatea. Problema este ca atunci cand intram in banca si intrebam ceva, ni se vorbeste ca si cum am fi ultimii oameni de pe pamant, ne iau drept prosti, si asta nu numai la banci ci si la institutile statului. Functionarii dau dovada de prea mult tupeu desi ei nu deservesc in felul acesta atributiile si interesele respectivei institutii. Dar asta este in Romania.

 5. Cristina :

  A zis pe data de 10 august, 2011

  Asa e, CEC si Bancpost. Stateam la niste cozi interminabile la Bancpost big grin Si cand ajungeam in fata sa-mi platesc rata…. cica nu-mi ia banii ca n-am buletinul. Le dau! Nu iau bani de la ei! La urma urmei putea orcine sa-mi plateasca rata!

 6. Marius :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Doamne, am patit lucruri din astea de cateva ori. Chiar m-am certat odata cu un tip de la omv care nu a vrut sa imi puna benzina pentru ca ma grabeam (iar el exact pentru asta este platit).

  Sunt unii oameni care pur si simplu se viseaza directori de institutii si ei sunt la baza piramidei.

 7. Ricardo :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Complet de acord cu tine! Detest tot ce tine de CEC, mai ales cand vine vorba de platit facturi proforme sau orice alt tip de facturi! rolling eyes

 8. Mihai Căulea :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Ai mare dreptate. Si mie mi s-a intamplat ceva de genul asta cu ceva timp in urma. Erau 2 caserii in cazul meu. Am asteptat o gramada la coada unor pensinari alegand coada cea scurta. Dintre toti eu eram cel mai tanar. Trebuia sa platesc o taxa pentru scoala de soferi. Dupa ce ajung intr-un final, „rezolv treaba” , ies din rand cand la usa observ ca acea chitanta avea numele meu gresit pe ea. Sa innebunesc si alta nu. Dupa atata timp de asteptat, tot n-a putut sa faca o treaba ca lumea. Cand sa cer lamuriri si corectarea problemei m-am dus tot in fata cand era sa fiu luat la bataie de hodorogii si babele ce tocmai imi luase locul. Muream,.Trebuia sa mai stau odata la coada pentru o balamuta aia care nu stia sa tasteze un MIHAI in locul lui MHIAI. Mi-am facut tupeu… am inotat printre fosile… am cerut rezolvarea problemei, lumea imbufnată, Oups! Cheama-l pe sefu ca pentru asta trebuie scoasa alta chitanta si blocata „casa” sau aparatul ala…mama-măsii. Toata coada a fost mutata la cealalta coada „din cauza mea”. Si asa a inceput scandalul… Ghiciti ce-a fost mai departe pana s-a „resetat porcaria de aparat care mi-a scos o chitanta gresita?!

 9. Anunturi :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Pff …iti trebuie o gramada de nervi sa duci la sfarsit o asemenea fapta eroica…

 10. dan :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Scuze eu nu inteleg fraza asta:
  „In plus nu inteleg tupeul unui functionar, CEC-ul e institutie de stat, iar nesimtita intra in categoria functionarilor publici.”

 11. dan :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  anuntat prin email, uitasem, am bifat acum.

 12. dePop :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Functionarul public are un statut mai aparte, daca o firma privata are un regulament de interior propriu si diferit de la firma la firma…in cazul functionarilor publici, ma refer la institutii de stat care functioneaza datorita banului public…,, al nostru al tuturor”.acestea se supun unui regulament special,……. adica de la amabilitate , corectitudine si obligatoriu zambet, altfel sunt penalizati sau chiar concediati……………..sa nu mai vorbim de cazul de mai sus, unde functionare avea impresia ca e banca ei proprie. Conflictul practic a fost mai intens, iar functionara mult mai insistenta,….. in descriere am scurtat evenimentul pentru a nu plictisi.

 13. Malvina :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  Imi amintesc ca CEC-ul a fost primul loc in care am avut bani inca dinainte sa am constiinta de sine! laughing

 14. Yamasha :

  A zis pe data de 11 august, 2011

  pai cec nu s-a privatizat? eu asa stiam…

 15. dePop :

  A zis pe data de 12 august, 2011

  Nu este privatizat CEC-ul, si daca va fi candva…..pachetul majoritar va fi in mainile statului, cel putin asta spun cei care ne conduc acum.

 16. Alex :

  A zis pe data de 12 august, 2011

  nu inteleg de ce CECUL nu isi permite niste angajati mai tineri care chiar au chef de treaba nu niste doamne de alea la 50 de ani , care dine xperienta ema nu le convine ceva incep sa zbiere la tine parca ar fi pe maidan in fine ce sa le facem fiecare cu treaba lui , bine macar ca ai platit factura

 17. fotograf nunta lucian :

  A zis pe data de 12 august, 2011

  eu prefer sa ii evit pe astia cat de mult …pt ca sunt niste camatari cu acte in regula

 18. Claudiu :

  A zis pe data de 14 august, 2011

  Mai foloseste lumea azi cec?

 19. dePop :

  A zis pe data de 14 august, 2011

  Uneori nu ai incotro, de exemplu chitanta pasaport, numera auto provizorii…doar la CEC se pot achita.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*