zambesc.com RSS Feed

Ce se mai vinde prin pietele din Timisoara

Astazi in lipsa unei ocupatii am decis sa fac o plimbare prin piata de vechituri, in speranta ca poate gasesc vreun obiect, vechi , interesant. Adica am plecat fara sa caut ceva anume. Piata Flavia si Piata Aurora sunt doua locatii alaturate unde se strang sambata si duminica atat comercianti dar si cumparatori. Diferenta intre cele doua locatii e ca in Piata Flavia se vand si vechituri, iar in Aurora se vand lucruri noi aduse de prin China sau alte tari…adica tot din China.

Pe vremuri doar de pe aici se cumparau haine, acum avem Mall, asa ca clientela s-a mai rarit, sau cel putin asta credeam eu. Astazi era foarte aglomerat in ambele piete. Antichitati sau lucruri interesante pentru mine nu prea am vazut. Dar am vazut multa lume disperata sa vanda, adica multe lucruri inutile intinse pe jos, de la periute de dinti folosite la catarame ruginite, sau alte fleacuri inutile probabil gasite pe la gunoi. Haine la 1 leu, cu 5 lei te puteai imbraca, doar ca iti mai trebuia 3 lei pentru intrare.

Probabil saracia explica disperarea unora de-a vinde, dar totusi nu pot sa inteleg disperarea unora de-a cumpara. Inteleg daca iti cumperi de mancare, sau haine, dar astazi am avut ocazia sa asist la vanzarea unui ruj folosit…Da ruj folosit, am ramas masca…O doamna imbracata decent, se targuia sa cumpere de la o cucoana un ruj. Acesta trona pe jos alaturi de sireturi, stechere si alte catrafuse folosite, vizibil uzate, toate erau intinse pe o folie murdara. Si fara nicio sansa de-a fi vandute in opinia mea..Si totusi, cineva a luat un ruj folosit.

Daca nu as fi vazut,, tranzactia” nu as fi crezut ca exista clienti pentru asa ceva. O fi fost de firma…habar nu am, nici nu conteaza pana la urma..Oricat as incerca sa caut o explicatie logica nu o gasesc.

, ,
2 Comentarii
 1. Adi :

  A zis pe data de 4 noiembrie, 2013

  Si mie-mi place, sa scotocesc printre vechituri, poate gasesc ceva interesant. happy

 2. Cora :

  A zis pe data de 5 noiembrie, 2013

  Am umblat si eu de mult tare prin bazarul din Iasi, Era fain ca erau una langa alta cele 2 (cea de chinezarii si cea de vechituri), din nefericire la noi sau desfiintat si nu stiu pe unde mai e daca mai e.
  Cat despre faza cu ruju ce sa zic , ramai masca la faze de astea si nu-mi imaginez cam cum arata tanti aia care a cumparat


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*