zambesc.com RSS Feed

Ce este un deputat ?

Ieri am asistat involuntar la o discutie intre un copilas si mama lui. Copilul foarte nedumerit isi intreba mama ce este un deputat ? Pare ciudat sa auzi un copil de cativa anisori ca pune o astfel de intrebare, dar probabil televizorul si radioul sunt cauza. Pana la urma este normal si firesc ca un copil sa ceara informatii. Si totusi ce este acela un deputat ? Intrebarea m-a pus si pe mine in dificultate. Si aceasta pentru ca nu stiu ce raspuns as putea sa ii dau un copil. As putea sa il mint si sa ii spun urmatoarea poveste :

Deputatul este un om onest, corect si foarte bun. De aceea noi restul l-am votat sa ne reprezinte, e cel mai bun dintre noi si e pus in parlament ca sa gandeasca pentru noi toti.

Sau

Deputatul este un lenes care doarme pe banii nostri in parlament si a ajuns in aceasta functie probabil pentru a evita puscaria. Din cand in cand mai fura cate ceva, isi da un salariu mare, la fel si o pensie imensa. A putut sa ajunga in acest post pentru ca are bani multi, relatii si pentru ca a mintit si a prostit lumea.

Cred ca e bine sa nu mintim copiii, dar in acelasi timp ma gandesc ca realitatea s-ar putea sa ii ingrozeasca. Care este totusi ,, definitia” unui deputat, senator ?

, , ,
2 Comentarii
  1. Ionut :

    A zis pe data de 28 aprilie, 2015

    Stii vorba aia, timpul trece..banii vin. Cam asa sta treaba si cu acesti „demnitari”, isi traiesc viata pe carca noastra.

  2. Daniel :

    A zis pe data de 5 mai, 2015

    Una este definitia din dictionar si alta este cea din realitate…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*