zambesc.com RSS Feed

Caut biserica ortodoxa care nu urmareste profitul ci credinta

Stiu ca suna ,, obraznic ‘’ titlul de mai sus insa aceasta este realitatea. Nu credeam ca situatia este asa de grava, nu vedeam toate bisericile functionand ca niste srl-uri, dar se pare ca e mai rau. Duminica fiind la un botez am aflat si eu ca exista o noua regula a bisericii ortodoxe. Nu ai voie in biserica cu lumanarea din alta parte. Adica risti sa primesti un sut in fund la propriu daca vii la botez, cununie cu o lumanare cumparata din alta parte.

Penibil, jalnic, de-a dreptul grotesc, biserica seamana din ce in ce mai mult cu o organizatie mafiota….unde este credinta in toate astea ?..eu nu o vad.

Nu vreau sa imi schimb religia dar e din ce in ce mai departe biserica noastra de ceea ce stiam eu ca inseamna credinta.

Daca pana acum anumite taxe cerute de popi erau aruncate in spatele fiecarei biserici in parte, acum regula vine de ,, sus’’, cel putin asta a fost explicatia. Daca ai bani este si credinta, daca nu, esti ,, pacatos’’.

Deci daca stiti vreo Biserica Ortodoxa care nu umbla dupa bani, adaugati mai jos adresa bisericii. Cred ca pana la urma va fi necesara infiintarea unei alte biserici ortodoxe care sa difere prin cateva amanunte de cea existenta. Adica popii sa nu aibe atatea zorzoane, limuzine, etc, si fara taxe suplimentare, doar credinta.

, , ,
11 Comentarii
 1. contra :

  A zis pe data de 27 februarie, 2013

  mafia e jucarie pe langa ce a ajuns biserica acum . gandeste-te la faptul ca primesc bani de la stat si ei fac super evaziune fiscala .
  am fost nas si la nunta si la un botez , am platit 1200 ron pentru nunta si 500 ron pentru botez ( se intampla acum aproape 3 ani ) si am primit doua chitante, una de 200 ron si una de 250 ron .

 2. Dl.uu :

  A zis pe data de 27 februarie, 2013

  Si eu caut….

 3. nic :

  A zis pe data de 27 februarie, 2013

  Ce urat ca am ajuns asa….si ne mai intrebam de ce ajungem sa nu mai mergem la biserica…!

 4. Amalia :

  A zis pe data de 27 februarie, 2013

  Nu o sa mai gasim asa ceva de aici inainte…..biserica este o mare afacere in ziua de azi….parerea mea.

 5. Ana- :

  A zis pe data de 27 februarie, 2013

  atunci cand nu mi-a mers bine mai imi spunea lumea:”Mai du-te la biserica”, nu mi se pare deloc ca mersul la biserica m-ar ajuta cu ceva, credinta o ai in tine sau n-o ai, mersul la biserica nu ajuta cu nimic. Vorba ta, niste mafioti…

 6. Roxana :

  A zis pe data de 27 februarie, 2013

  Mi-e greu sa cred ca exista in Romania o astfel de biserica. Credeam ca doar prin sud se practica astfel de obiceiuri, dar acum nu mai am niciun dubiu. Toti sunt la fel!

 7. Octavian :

  A zis pe data de 27 februarie, 2013

  Stiu ce simtihappy. Acelasi lucru l-am simtit si eu in urma cu cativa ani cand am avut un deces in familie si preotul bisericii de care apartineam a venit si mi-a spus de la obraz ca fara o suma de bani consistenta nu misca un deget. Asta e… Rar gasesti un adevarat locas sfant…

 8. Teo :

  A zis pe data de 28 februarie, 2013

  Cand am citit acest articol am fost foarte revoltata….pentru ca eu cunosc preoti si biserici in Cluj foarte ok….dar in timp ce scriam mi-am dat seama ca bisercile respective sunt Catolice. sad

 9. dePop :

  A zis pe data de 28 februarie, 2013

  Teo @

  Sunt anumite aspecte la Biserica Catolica care sunt foarte ok, tot timpul am apreciat simplitatea..

 10. Criss :

  A zis pe data de 28 februarie, 2013

  Ce sa mai spun? …Mie imi spuneau ca nu o ingroapa pe bunica-mea ca nu au gasit locul?!?! Ca era acolo o amestecatura… trebuia sa calci peste morminte sa ajungi… cred ca au vandut locuri si intre gropi…ca alee nu mai este…. iar preotul (caruia i-am dat 100 lei ca atat aveam) a cerut !!?!?! cu nesimtire „50 lei si pentru cantor, ca m-a ajutat si el”…. Nu mai spun ca am cunoscut un preot la o petrecere…el era cel mai bun consumator… bine zis: „sa faci ce spune nu ce face popa!!! :/

 11. Mihai :

  A zis pe data de 2 martie, 2013

  Eu personal ma intreb in fiecare zi, de ce sunt bisericile deschise doar duminica si cand este vro sarbatoare?
  Dumnezeu exista doar duminica sau ce?
  Spre exemplu sambata la ora 2, la mine in oras nu cred ca gasesc 2 biserici deschise desi… sunt vro 15-20 de biseri pe putin…
  SI pot continua dar na… suntem romani…


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*