zambesc.com RSS Feed

Cate ferestre trebuie sa aibe o casa ?

Nu mi-am pus niciodata intrebarea cu privire la numarul ferestrelor. Adica mi se pare ceva logic, cate sunt necesare. Se pare insa ca nu este asa. Iar acest lucru l-am aflat de la un constructor care mesterea undeva prin nordul tarii. Povestea e reala, iar ,,mesterul de serviciu” imi povestea cum a trebuit sa intrerupa o lucrare cateva zile din cauza ferestrelor. Ce s-a intamplat de fapt ? Doi vecini isi construiau case…Da ce mai case, un fel de blocuri. Fiecare voia ceva mai deosibit, mai inalt, mai stralucitor. Adica niste hidosenii cu care ne intalnim tot mai frecvent. Si care culmea sunt construite ca sa moara vecinul de ciuda.

In cazul de fata hidoseniile erau cam pe acelasi palier, dar romanasul falos nu se lasa cu una, doua. Astfel ca unul dintre proprietari, a decis sa opreasca constructia pentru a vedea cate ferestre va avea vecinul. Pai de ce ? Pai e foarte simplu, el vrea cu doua ferstre in plus. Ce arhitect, ce plan, nu domnule, cel mai important aspect e sa moara vecinul de ciuda ca are cu doua ferestre mai putin. Ca idee, vorbim de cladiri cu peste douzeci ferestre. Povestea pare sf, dar din pacate e reala. Cam acesta e satul romanesc in mare parte. Unii vor sa arate cat sunt ei de ,, rasariti”, altii mor de foame si restul nu sunt treji.

Astept si eu ziua acea cand taranul roman plecat peste mari si tari se va intoarce si isi va construi o casuta mica. Ba chiar una traditionala din lemn, chirpici sau ce o fi..Momentan insa ,, investitorii” sunt inspirati de Turnul Eiffel, Colosseum si alte peisaje vazute in pelerinaje.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*