zambesc.com RSS Feed

Cate chimicale poate contine un mar ?

Marul cel sanatos si gustos are si el oarece chimicale luate pe coaja. Si nu e vorba de vreun accident, sau ceva fara intentie. Nu, merele noastre de toate zilele primesc regulat tratamente chimice, mai ca atletii rusi prinsi dopati la olimpiada.

De cate ori se stropeste un mar ?

In Romania merele primesc intre 8 si 12 tratamente, in functie si de bugetul celui care detine plantatia. In strainatate se merge pe ceva fix, adica 22 de tratamente pana ajunge marul la noi in farfurie. Cam mult as spune eu, foarte mult. Sigur cele 22 de tratamente nu ies la o spalare, cat de efecte, nu vorbeste nimeni. Un lucru e cert, sigur tratamentele cu pricina nu au efecte benefice pentru corpul uman. Ne fac orice altceva insa bine nu.

Pana la urma marul din comert nu prea e mar, ci mai degraba un cocktail. Nu m-ar mira ca pe viitor cu oarece tratamente sa se obtina din cartof mar, din mar portocala. Totul tine de design, ca in privinta gustului se face imediat cu 2-3 chimicale. Daca vrei un mar sanatos, autentic cautati-l in alta parte decat in comert. Nu stiu..la bunici, in paduri. Ca in piata si magazine ,,circula” doar mere sofisticate, mai un pic si o sa putem receptiona posturi de radio cu ele.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*