zambesc.com RSS Feed

Cat timp ne spalam pe dinti ?

Inca din gradinita am fost instruit ca un periaj dentar trebuie sa dureze intre 3 si 5 minute, ce-i drept nu am cronometrat niciodata aceasta operatiune, ma spal si gata, cam cat cred eu ca trebuie. Astazi am aflat insa ca exista si periaj care dureaza 6 secunde si asta nu e o idee a cuiva neinitiat ci specialistii in domeniu vin cu acest timp foarte scurt. Evident e vorba de o noua metoda de curatare a dintilor, o periuta personalizata, daca putem sa ii spunem periuta. De fapt ce se intampla: dentistul face un mulaj dupa dantura noastra, iar firma Blizzident face periuta personalizata.

Cum functioneaza: pur si simplu musti din asa zisa periuta Blizzident, iar aceasta isi face treaba in circa 6 secunde. Totul rapid si foarte bine, nu stiu daca e cu pasta de dinti obisnuita sau altceva, tot ce stiu e pretul undeva la 300 de dolari. Probabil cand va ajunge la noi va avea alt pret, insa personal mi se pare interesant. E ceva similar daca ar fi sa facem o comparatie cu spalatoria automata pentru masini.

Desi 300 de dolari.. va fi un pic mai greu de vandut pe la noi din moment ce sondajele spun ca avem multe persoane care nu au folosit niciodata o periuta de dinti.

, , , ,
4 Comentarii
 1. Yamasha :

  A zis pe data de 7 octombrie, 2013

  habar nu am… cat consider ca e nevoie: 4,5 minute…

 2. MariusTM :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2013

  Sincer as fi curios de masinaria care te spala pe dinti, dar sunt un pic reticient, cred ca iar si uza. Asteptam sa apara pe piata.

 3. vali :

  A zis pe data de 8 octombrie, 2013

  atat timp cat te speli de 2 ori pe zi este acceptabil si 2-3 minute

 4. colectionaruldesuflete :

  A zis pe data de 9 octombrie, 2013

  Uite o chestie pe care o stiu de la dentista mea care imi este si amica,periaza dintii minim 6-7 minute,pentru persoanele cu gingii mai sensibile ca mine se va simti diferenta dupa,vei simti dintii mai puternici.Clateste cu multa apa sau eventual apa de gura,foloseste scobitoarea sau ata dentara,resturile ramase intre dinti sunt cea mai mare problema.Si foloseste o periuta electrica,e mai buna.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*