zambesc.com RSS Feed

Cat de sanatoase sunt merele ?

Daca e sa intrebam un specialist despre cat de sanatoase sunt merele, sigur povestea va fi de genul ,, miraculoase”. Asa o fi in teorie, in practica merele pe care le cumparam din supermarket sunt mai degraba o versiune opusa. Ieri am asistat la o discutie in care un specialist dadea sfaturi cu privire la cultivarea merelor, iar povestea e una simpla.

Daca vrei mere multe, frumoase si care sa reziste trebuie sa tratezi pomul inainte de inmugurire, florile, fructele, etc. Adica in fiecare etapa de dezvoltare, cu alte cuvinte marul cel frumos si ,, sanatos” o ia pe cocoasa de vreo 12 ori cu diverse chimicale pana ajunge sa fie savurat.

Dupa o astfel de ,, terapie” nu m-ar mira daca marul cel de toate zilele s-ar transforma intr-un receptor al posturilor de radio. Cat priveste de santate pura daca manaci mere, pe mine nu m-a convins niciun specialist. Probabil or fi si mere ok alea de la tarani doar ca acestea nu mai ajung sa treaca iarna. Putrezesc in pivinita in cel mai bun caz, unele putrezesc inca cat sunt in pom. Pana la urma e mai sanatoasa carnea de porc decat legumele si fructele de pe taraba. Ceea ce mancam de la porc e ,, filtrat” oarecum prin ficatul acestuia, chimicalele din legume si fructe ajung direct in ficatul nostru.

In concluzie cea mai sanatoasa leguma/fruct, tot porcul ramane.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*