zambesc.com RSS Feed

Casatorii laice fara preot

Pana nu demult casatoriile fara preot erau ceva ce vedeam doar in filme. Ceremoniile umaniste sunt ceva normal in occident, in general la acest gen de ceremonii apeleaza persoane care nu sunt adepte unei religii. Fie ca e vorba de nunta sau botez, acestea sunt oficiate de un maestru de ceremonii sau o persoana apropiata. Incet dar sigur au inceput sa isi faca prezenta si la noi acest tip de ceremonie.

Spre deosebire de occident la noi motivele in alegerea unei astfel de ceremonii mai ales cand e vorba de nunta sunt usor diferite. Nu lipsa unei religii, sau credinta in Dumnezeu ii impinge pe tineri sa alega o ceremonie laica, ci mai degraba imaginea bisericii, care pe zi ce trece e tot mai mult un srl, decat Casa Domnului.

Deci daca nu vreti ca un popa sa va cunune contra cost, adica taxa de biserica oficiala, taxa de biserica neoficiala, taxa cantareti si alte taxe in functie de biserica, daca toate acestea nu va plac puteti apela la un prieten inspirat care poate recita o poezie sau pur si simplu poate spune cateva cuvinte potrivite, iar in final sa incheie: ,, si acum poti saruta mireasa”.

Sunt o persoana credincioasa, insa am ajuns sa am din ce in ce mai multe retinciente in privinta Bisericii Ortodoxe, acest srl, care seamna tot mai mult cu un negustor cu burdihanul mare, care desi are de toate pe masa ia totul de la gura saracilor.

, , ,
2 Comentarii
  1. Geoo :

    A zis pe data de 16 ianuarie, 2014

    Pai la ce afaceristi sunt preotii, nu ma mai mira ca unii sa aibe repulsie fata de ei.

  2. Elena :

    A zis pe data de 16 ianuarie, 2014

    Nu prea e bine sa faci cununie fara preot, te duci la manastire, sau in alte locuri si pana la urma gasesti un preot bun si cu har.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*