zambesc.com RSS Feed

Bojdeuca lui Ion Creanga

Zilele trecute am ajuns prin Moldova, o zona putin cunoscuta mie, insa cu multe locuri pe care visam sa le vizitez inca din copilarie. Evident cel mai important obiectiv este casa memoriala Ion Creanga din Humulesti, sau mai nou localitatea Ion Creanga care de fapt este ,, lipita” de Targu Neamt..in fine, aspecte prea putin importante.

bojdeuca lui Ion Creangacasa lui Ion Creanga

Mi-am implinit visul din copilarie, am poposit in casuta marelui povestitor. Locul este de vis bine pastrat, nu iti mai vine sa pleci de acolo, desi obiectivul nu este unul foarte mare, ba dimpotriva casa e foarte mica, la vremea ei era cea mai mare casa din Humulesti. Intr-o singura incapere era dormitorul, bucataria si sufrageria, adica trei in unu. O mica debara si un hol, asta e toata casa.

imagini casa memoriala Ion Creangapoze casa Ion Creanga

Dar toate lucrurile par inca in viata si te astepti din minut in minut sa rasara Nica de sub un pat sau o covata. Locatiea este o incursiune in timp, merita vazuta mai ales de copii sau de cei care au fost candva copii si au trait cu povestile lu’ Creanga.

poze bojdeuca lui Creanga

Din povestile celei care ne era ghid am aflat ca in zilele noastre putini copii mai stiu ce a scris Creanga..Este trist dar adevarat..daca nu ruleaza la tv..povestea nu exista. Daca aveti drum in zona va recomand sa nu ratati bojdeuca lui Creanga, mai ales ca in zona sunt si alte obiective turistice, cum ar fi : Cetatea Neamtului, una din casele memoriale Alexandru Vlahuta, Manastirea Agapia si altele.

, , ,
4 Comentarii
 1. Carlo :

  A zis pe data de 8 august, 2013

  Am trecut si eu pe la casa lui Creanga, ghida de a colo ne spunea ca nu se cunosc povestile lui Creanga de copii de astazi, mai toti cunosc alte capre decat cea cu trei iezi, televizorul a schimbat ceea ce mai toti am invatat inca din gradinita.

 2. vasile :

  A zis pe data de 8 august, 2013

  Am vizitat si eu bojdeuca lui creanga in copilarie,cred ca nu aveam mai mult de 10 ani si sper sa o mai revad cat de curand m-a impresionat f. mult.Parerea mea este ca-n ziua de azi copii citesc prea putin,deoarece acum stau mai mult la tv si internet,ar trebui parintii lor sa-i determine sa citesca si carti,caci nu stiu ce pierd!

 3. Casa Memoriala Alexandru Vlahuta si Manastirea Agapia | Zambesc :

  A zis pe data de 10 august, 2013

  […] drumul meu prin Moldova, undeva aproape de bojdeuca lui Creanga am dat peste un indicator care ma indruma sa vizitez Manastirea Agapia, fiind locatia care apare si […]

 4. Andreea :

  A zis pe data de 10 august, 2013

  Personal mi s-a parut un pic mare pretul pentru folosirea aparatului foto, am platit 10 lei si cred ca am fost singura care a platit acest serviciu, restul faceau poze innestire dar fara sa fi platit….


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*