zambesc.com RSS Feed

Blogurile sunt pe cale de disparitie ?

Blogurile ca blog. Jurnal online.
Acum 2-3 ani, erau in floare. Toata lumea isi facea un blog, si se apuca sa scrie. Orice.
Orice i se intampla, orice gandea.
De atunci insa s-au mai schimbat lucrurile. Si blogurile au cam disparut.

Unii s-au saturat si pur si simplu au abandonat blogul. Iar articole mai posteaza asa, o data la cateva luni, de control. Altii s-au reprofilat si scriu doar despre un anumit subiect (gen muzica, filme, etc..). Iar altii nu urmaresc decat ce se intampla pe la stiri si comenteaza, sau de multe ori doar dau copy paste la toate stirile mai mult sau mai putin interesante.
Cativa au inceput sa se reprofilze: facebook, twitter, social media balarii.
Dar blogurile sunt din ce in ce mai putine.

Sa inteleg ca nu mai e la moda blogul ? i dont know
De fapt da, acum e la moda sa fie eco, bio, sa citesti in locuri publice si sa mergi cu bicicleta. Astept sa vad ce urmeaza la anu.

14 Comentarii
 1. radu :

  A zis pe data de 25 iulie, 2010

  ti se pare,tu vrei sa ajuni la ideea ca nu prea mai vezi bloguri de calitate…

 2. Shiny :

  A zis pe data de 25 iulie, 2010

  La anu’ vom face intalniri in padure cu laptopul. Vom fi eco in timp ce ne folosim de tehnologie. Vom asculta manele la maxim si vom scrie pe blog ce misto a fost.

  Nu stiu ce sa zic, blogurile nu-s moarte, autorii sunt iresponsabili.

 3. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 25 iulie, 2010

  Bine, personal putin imi pasa ce „scrie” lumea pe blogul propriu. Era doar asa o constatare, ca s-a cam dus moda asta cu blogurile.

 4. Shiny :

  A zis pe data de 25 iulie, 2010

  Da, normal, daca au vazut ca nu se pot face bani din blogging (sau se fac, dar nu cu povestiri despre vecinu’ de la 4 si 20 de unici pe zi), s-au intors la Yahoo Messenger si Facebook (ca hi5-ul e old school de-acum)

 5. Melicovici :

  A zis pe data de 26 iulie, 2010

  Nu mai intrasem de multa vreme pe acest blog. Sunt foarte multe bloguri, eu te contrazic, in plus, au ajuns mai populare decat mijloacele media. Blogosfera de fapt. Iar calitate gasesti, oricum peste ce vezi pe paginile vedetelor, daca ai rabdare sa cauti si sa intelegi. Poate ca sunt tot mai putine bloguri care sa iti merite atentia, poate asta ai vrut sa spui. Oricum ai crede, eu iti respect opinia insa nu pot sa fiu de acord cu tine.
  In rest, toate cele bune.

 6. Alter Ego Blog :

  A zis pe data de 26 iulie, 2010

  Blogurile n-au disparut dar calitatea lasa de dorit, cei care erau pe vremuri lideri de audienta datorita continutului acum isi pastreaza titlul doar in virtutea inertiei…

 7. Cristian Ion :

  A zis pe data de 26 iulie, 2010

  Nu cred ca blogul este pe cale de disparitie. Doar ca devine neinteresant pentru multi dintre noi. A arunca o stire nu consuma timp si daca adsense-ul iti aduce un banut doar pentru acest lucru cu atat mai bine. Cred ca o persoana care isi face un blog are ca simpla si singura justificare o noua adresa, o carte de vizita, este cool, este trendy, este in pas cu moda. Este un om normal.Insa cei care si-au facut blog pentru ca au ceva de exprimat o vor face si de aici incolo. Eu de exemplu ma inscriu in categoria celor care si-au facut un blog pentru a atinge anumite subiecte (dezvoltare personala) fie ca fac acest lucru prin lucrari personale fie prin spicuiri ale specialistilor, dar ma si folosesc de subiecte ieftine, stiri, pentru a atrage mai multe vizite pe blog. Altfel adresandu-ma unei categorii atat de restranse de populatie nici cei vizati nu ma gasesc atunci cand au nevoie daca nu regurg si la cateva tertipuri din acestea. Si mai sunt, bineinteles, celebrele bloguri ale vedetelor care considera ca este o obligatie (precum catelul poseta) sa ai blog. Altfel nu esti o vedeta…
  O zi minunata iti doresc

 8. Cristi :

  A zis pe data de 26 iulie, 2010

  Blogurile inca mai exista, dar cred ca utilizatorii lor nu mai scriu, nu se mai preocupa de asta…

 9. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 26 iulie, 2010

  Deci per total si voi ati ajuns cam la aceasi concluzie ca mine. E bine, inseamna ca nu bateam campii aiurea.

 10. dragos bunea :

  A zis pe data de 26 iulie, 2010

  asa numita „blogosfera” a fost invadata de anumite personaje numite vedete astfel calitatea blogurilor s-a diminuat. Insa sa nu ii uitam si pe acei ce scriu doar cu gandul la bani, de parca prostia s-ar plati.

 11. carbon14 :

  A zis pe data de 27 iulie, 2010

  Din contra. Eu cred ca sunt tot mai multe.

 12. Andrei Dutu :

  A zis pe data de 27 iulie, 2010

  Da, tot mai multe si tot mai varza. Si deloc bloguri. winking

 13. Ricardo :

  A zis pe data de 27 iulie, 2010

  eh.. posibil sa nu mai fie la moda bloggingul .. acum e la moda facebook rock on

 14. Dan :

  A zis pe data de 29 iulie, 2010

  Exact, tot mai multe, dar nu prea interesante. Cred ca cele cu o tema specifica vor avea mai multe sanse de succes, de exemplu cele de dezvoltare personala sau despre filme, etc.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*