zambesc.com RSS Feed

Banane cu coaja comestibila

S-a inventat un nou soi de banane, suna impropriu inventat, dar aceasta e realitatea. Ca de natural nici nu incape vorba. Cei care au modificat genetic bananele sunt oamenii de stiinta japonezi. Motivul nu este foarte clar, nu stiu cine ar fi curios sa manance coja de banana plina de pesticide. Sau cine stie poate sunt doritori care au un ficat in plus, sau poate cei care au rezervat un loc pe scaunul electric.

Nu vreau sa ma duc la extrema cu parerea mea, insa mi se pare inutila aceasta munca de cercetare, avand in vedere ca toata lumea in ultimul timp mizeaza pe bio, eco. Poate ar fi fost mai interesant un soi rezistent la daunatori, decat unul la care sa mancam coaja.

Putina lume stie insa ca bananele fac parte din categoria fructelor care sunt tratate cu pesticide la modul extrem. Fara pesticide puternice, recolta de banane este aproape de zero. Iar multe asociatii care lupta impotriva poluarii spun ca fructele cu pricina nu ar fi comestibile ca urmare a tratamentelor. Cu alte cuvinte daca va treziti ca cineva striga cucu din frigider, nu va alarmati, nu e niciun cuc, e posibil sa fie o banana ,, inteligenta”.

Pana la urma nu exista legume sau fructe care sa nu aibe chimicale in contiunut. Insa undeva trebuie sa ne oprim. Altfel peste cativa ani, vom ajunge sa nu mai treaca niciun pamantean peste 30 de ani.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*