zambesc.com RSS Feed

Armonii de primavara – Viseu de Sus 2013

Armonii de primavara este un spectacol folcloric eveniment la care am luat parte ieri. A fost ceva deosebit pentru noi si aceasta atat vizual cat si auditiv. Multa muzica maramuresana, la fel de mult dans si bineinteles nu putea lipsi portul popular, care trebuie sa recunoastem este unul din cele mai interesante.

Festivalul folcloric de la Viseu de Sus s-a intins pe trei zile, adica 23.05 – 26.05. Si astazi se mai canta, daca sunteti in zona inarmati-va cu umbrele si nu ratati evenimentul. Mai ales ca mare parte din protagonisti sunt tineri, unii chiar copii sau coconi cum li se spune pe aici. Evenimentul se desfasoara chiar in fata Case de Cultura din Viseu de Sus, in aer liber, deci accesul e liber pentru toti.

Personal m-am bucurat ca mai exista astfel de evenimente, care cu siguranta contribuie la conservarea a ceea ce este Maramuresul. Din pacate cred eu ca se impunea o promovare mai buna, nu putem sa ne bazam doar pe cei care dau accidental in drumul lor peste eveniment. Sunt sigur ca exista multi ,, consumatori’’ de folclor autentic care si-ar fi dorit sa fie la eveniment.

, , ,
Un Comentariu
  1. Ionut :

    A zis pe data de 27 mai, 2013

    Sa zicem ca iubitorii de folclor sunt tot mai putini iar ai nostri romani au devenit pasionat de alte aspecte. In aceste conditii, e absolut clar ca se vor promova alte tipuri de evenimente si nu cele de acest gen.


Comenteaza

Atentie: Momentan comentariile sunt moderate si e posibil sa apara cu o mica intarziere.

Comentariul tau este important pentru mine, insa inainte de-a posta citeste cu atentie, e posibil ca ceea ce spui tu sa se fi spus deja. Daca ai ceva de spus spune, fraze de genul : tare, super, excelent....nu ma intereseaza. Daca doar atata poti inseamna ca ai gresit blogul. Incearca sa te semnezi cu prenume sau nume, chiar nu vreau sa conversez cu obiecte gen ,, cabluri’’.....,, scari rulante’’ sau mai stiu eu ce.

*